Обединихме се около идеята, че нашата амбиция е юли да

...
Обединихме се около идеята, че нашата амбиция е юли да
Коментари Харесай

Атанас Славов: Амбицията е юли да има иницииран проект за конституционни промени

Обединихме се към концепцията, че нашата упоритост е юли да има иницииран план за конституционни промени, съобщи министърът на правораздаването Атанас Славов след среща в Народното събрание сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната - Демократична България “.

Амбицията е за 180 гласа, бърза писта, по тази причина предстоят срещи в идващите дни в Народното събрание с сътрудниците от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи.

Няма раздори, има разлики, сподели той. Относно управническата стратегия огромна част от нещата към този момент са контрактувани, би трябвало да се изчистят и синхронизират позициите, разяснява министърът.

Относно управническата стратегия огромна част от нещата са контрактувани в предишни диалози, би трябвало да се изчистят и синхронизират позициите ”, посочи правосъдният министър.

„ В декларацията на ПП-ДБ беше дадена формулата за такова съглашение, то не е съдружно, само че е търсене на единодушие за съответни политики и законопроекти, с цел да имаме реформаторско ръководство ”, акцентира Славов.

По отношение на това до какво може да докара решението на Конституционен съд по отношение на питането на някогашния основен прокурор за измененията, които доведоха до отстраняването му с 13 гласа, Славов отговори: „ Може да се спрат почнали процедури в самия Висш съдебен съвет да вземем за пример процедурата за избор на нов основен прокурор. В рамките на седмицата - четвъртък или петък ще сезирам Върховен касационен съд по повод избора на Сарафов ”, сподели още Славов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР