Обединеното кралство смята да прекъсне доставките на газ за Европа,

...
Обединеното кралство смята да прекъсне доставките на газ за Европа,
Коментари Харесай

Великобритания спира износа на газ, ако доставките от Русия намалеят още

Обединеното кралство счита да прекъсне доставките на газ за Европа, ако тези от Русия намалеят в допълнение. Това е записано като част от проект за изключителни обстановки, който ще бъде прибавен, в случай че съветските доставки паднат под избран предел. Други незабавни ограничения включват прекъсване на доставките за огромни промишлени консуматори и апел към семействата да понижат потреблението.

Реклама
Прекъсването на подаването на газ по така наречен интерконекторни тръбопроводи ще бъде измежду ранните ограничения съгласно спешния проект на Лондон, който може да бъде задействан от националния оператор National Grid. Планът ще бъде подложен на стрес тест през септември.

Тръбопроводите, по които е планувано да се спре износът към континентална Европа, са два, като те доставят природен газ до Белгия и Нидерландия. Те са натоварени оптимално от март насам, като придвижват 75 млн. куб. метра газ дневно в Европейския съюз (ЕС). Причината за високата интензивност е желанието на страните от блока да запълнят хранилищата си поради заплахата от проблеми с доставките поради войната на Русия в Украйна.

Европейските газови компании приканиха Англия да работи взаимно с Европейски Съюз и предизвестиха, че прекъсването на интерконекторите може да има противоположен резултат при положение на нескончаем дефицит. Лондон внася огромни количества газ от континента в разгара на зимата, когато се е случвало вносът да е над 25% от потреблението.

" Определено бих предложил на [Обединеното кралство] да преразгледат прекъсването на взаимното свързване [в случай на криза] ", сподели Барт Ян Хувърс, президент на Европейската мрежа от оператори на преносни системи за газ. " Защото, до момента в който е от изгода за континента през лятото, това е потребно и за Обединеното кралство през зимата ", добави той пред Financial Times.
Реклама
Въпреки това представители на държавното управление на премиера Борис Джонсън обявиха, че шансът събитията да се стекат по метод, по който изключителният проект да бъде задействан, са минимални. Англия не е сама Германия и Нидерландия този месец оповестиха свои проекти за изключителни обстановки. Част от ограниченията в тях включват повторното отваряне на въглищни централи, като държавните управления и на двете страни приканиха промишлеността да понижи потреблението на газ, откакто Русия понижи доставките.

Ситуация в Германия е малко по-тежка от тази в Нидерландия, като най-голямата европейска стопанска система възнамерява да заплаща на промишлеността да не употребява газ и да обезпечи заеми за милиарди евро на търговците за пазаруването на газ. " Ситуацията е сериозна. Затова в допълнение укрепваме защитните ограничения и подхващаме още дейности за понижаване на газовото ползване. То би трябвало да продължи да спада, само че също по този начин повече газ би трябвало да бъде пренасочен към хранилищата. Иначе през зимата ще бъде тежко ", съобщи немският министър на стопанската система Роберт Хабек, представен от Еuractiv.

Проблемите с доставките на природен газ не са изключение, като 10 страни от Европейски Съюз оповестиха ранни предизвестия за изключителна обстановка с газа. Международната организация по енергетика съобщи, че континентът би трябвало да бъде подготвен за цялостно прекъсване на износа на съветски газ тази зима.
Свързани публикации Германия вкарва ограничения, с цел да пести газ за зимата 29 юни 2022, 11:50 Европа възобновява планове за рандеман на газ 29 юни 2022, 09:00 Европейски Съюз обмисля по-амбициозни цели за икономисване на сила от крайния консуматор 28 юни 2022, 12:17 Германия и Австрия отварят спрени ТЕЦ-овете поради шантажа на Русия с газа 20 юни 2022, 13:57 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР