Обединеното кралство ще предостави £88 милиона (118 милиона долара) за

...
Обединеното кралство ще предостави £88 милиона (118 милиона долара) за
Коментари Харесай

Лондон ще бори антидемократичното влияние в украинската енергетика

Обединеното кралство ще даде £88 милиона (118 милиона долара) за поддръжка на постоянното ръководство и енергийната самостоятелност на Украйна. Това оповестиха от кабинета на английския министър председател Борис Джонсън преди пътуването му до Киев, планувано за вторник.

От офиса означиха, че Обединеното кралство " е интензивно ангажирано в отбраната на върховенството на закона в Украйна и потискането на корупцията ".

В Лондон в тази връзка те обявиха, че тази помощ „ укрепва способността на страната да се опълчва на злонамерено и антидемократично въздействие “.

Споменатите £88 милиона ново финансиране " ще подкрепят тази работа и ще подкрепят напъните за понижаване на зависимостта на Украйна от съветските енергийни доставки ", се споделя в него.

" Правилно е всеки украинец да дефинира по какъв начин се ръководи страната. Като другар и либерален сътрудник, Обединеното кралство ще продължи да поддържа суверенитета на Украйна в лицето на тези, които желаят да я унищожат ", сподели Джонсън преди да отлети за Киев.

Той също по този начин още веднъж се обърна към Москва, призовавайки „ Русия да отстъпи и да стартира разговор, с цел да откри дипломатическо решение [на кризата] и да избегне по-нататъшно клане “.

По време на пътуването Джонсън би трябвало да се срещне с украинския президент Владимир Зеленски, оповестиха от офиса. По време на пътуването министър председателят трябваше да бъде съпроводен от английския външен министър Лиз Тръс. Въпреки това министърът сподели в понеделник вечерта, че макар трите имунизации, тя се е заразила с ковид и ще работи от у дома по време на изолацията си.

Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха изказвания за допустима съветска инвазия в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова сходна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението.

Той акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого. В същото време Песков не изключи опцията за провокации за оправдаване на сходни изказвания и предизвести, че опитите за потребление на мощ за разрешаване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последствия.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР