Обединеното кралство ще отвори нова глава от историята си във

...
Обединеното кралство ще отвори нова глава от историята си във
Коментари Харесай

Тереза Мей обяви, че Великобритания започва нова глава в своята история

Обединеното кралство ще отвори нова глава от историята си по отношение на идното отдръпване от Европейския съюз, съобщи в понеделник в празнична тирада английския министър председател Тереза Мей преди Нова година, чийто текст беше публикуван от нейния офис, съобщи Агенция "Фокус ", базирайки се на TACC.

„ Новата година е моментът да гледаме напред, а през 2019 година Обединеното кралство ще отвори нова глава “, акцентира Мeй.

В изявлението си министър председателят не пропусна да отбрани съглашението с Европейски Съюз, което беше подложено на критика от нейните съпартийци и съперници и което скоро ще бъдат показано за разглеждане от Камарата на общините. Мей също по този начин означи, че този документ отразява стремежите на британците, декларирани на националния референдум през 2016 година за преустановяване на участието в Европейски Съюз.

,,Споразумението за Брекзит, на което се съгласих, извършва волята на английския народ, изразена по време на гласуването, а парламентаристите ще би трябвало да вземат значимо решение през идващите няколко седмици. Ако Парламентът поддържа съглашението, Обединеното кралство ще може да преодолее рецесията ", продължи министър председателят.

Мей даде обещание, че парламентарната поддръжка за съглашението ще разреши на държавното управление да концентрира силата си върху укрепването на националната стопанска система и отварянето за нови пазари за английските компании. Премиерът добави, че това ще сътвори нови работни места и нови бизнес благоприятни условия, ще форсира строителството на нови жилища, с цел да се приближи до постигането на задачата да се обезпечи на всяко семейство личен дом или апартамент, да реализират рекордни вложения в бранша на опазването на здравето и да се трансформира в посока на по-голяма досегаемост просветителната система.

,,Ще въведем нова имиграционна система, учредена на уменията, с цел да сменяем свободата на придвижване (на работещите в ЕС) ", даде обещание английският министър председател, припомняйки главната цел на поддръжниците на Брекзит - отбрана на националния пазар на труда от неконтролиран приток на работна ръка от страни от Европейски Съюз.

В същото време Мей призна, че „ референдумът за 2016 година обостря различията” в английското общество, породен от изцяло друга визия за по-нататъшните връзки на страната с континентална Европа. „ 2019 година може да е интервалът, през който ще оставим настрани нашите разлики и дружно напредваме към мощни нови връзки с нашите европейски съседи и с външния свят като страна, фокусирана върху международните търговски връзки “, сподели тя.

Според премиера, 2018 година ще влезе в историята на Англия като време на рекордно ниски равнища на безработица и беднотия, както и първия дълголетен интервал, в който общественият дълг е намалял.

,,Тази година Обединеното кралство е постигнало доста. Заетостта е на рекордно високо равнище, първият резистентен спад в нашия дълг стартира в границите на живота нацяло потомство, а броят на хората, живеещи в безспорна беднотия, е рекордно невисок ", сподели ръководителят на английското държавно управление за социално-икономически резултати от неговото ръководство през миналата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР