Обединеното кралство ще бъде домакин на Евровизия 2023, въпреки че

...
Обединеното кралство ще бъде домакин на Евровизия 2023, въпреки че
Коментари Харесай

Въпреки победата на Украйна: Великобритания ще бъде домакин на Евровизия 2023

Обединеното кралство ще бъде хазаин на Евровизия 2023, макар че успеха тази година беше за Украйна. Решението е взето от съображения за сигурност поради войната в Украйна. След поредност полемики BBC, като телевията-продуцент на заелия второ място в състезанието за 2022 година, беше поканена от EBU да бъде хазаин на 67-ия конкурс за ария на Евровизия.

Би Би Си е поемала семейството и на други страни-победители в четири предходни случая. Организаторите дават поръчка състезанието идната година да покаже творчеството и уменията на един от най-опитните публични оператори в Европа, като в същото време подсигурява, че тазгодишните спечелили, Украйна, ще бъдат показани почтено по време на събитието.

Представители на украинската телевизия ще работят с BBC, с цел да разработят и внедрят украинските детайли на предаванията през идната година. Украйна, като страна победител в състезанието за ария на Евровизия 2022, също автоматизирано ще се класира за огромния край на идния конкурс.

От Би Би Си се ангажират да трансфорат събитието в същинско отражение на украинската просвета, дружно с демонстрирането на разнообразието от английска музика и творчество. Сега BBC ще стартира процеса за намиране на град-домакин.

Конкурсът е бил в Лондон през 1960, 1963, 1968 и 1977 година, Единбург през 1972 година, Брайтън през 1974 година, Харогейт през 1982 година и Бирмингам през 1998 година

Градът-домакин за идната година ще бъде определен през идващите месеци след развой на наддаване, който ще започва тази седмица.

Логото на събитието през 2023 година също ще бъде разкрито по-късно и ще отразява уникалността на надпреварата през идната година и съдействието сред страната хазаин и тазгодишните спечелили.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР