Обединеното кралство не би трябвало да плати на ЕС цялата

...
Обединеното кралство не би трябвало да плати на ЕС цялата
Коментари Харесай

Не е сигурно, че Лондон ще плати сметката си за Брекзит

Обединеното кралство не би трябвало да заплати на Европейски Съюз цялата сума по развода от 39 милиарда $ при положение, че няма договорка за Брекзит, съобщи в четвъртък представител на английското държавното управление, съобщи БНР.

" Даунинг стрийт " удостовери, че ще съблюдава законовите отговорности при Брекзит без договорка, само че съглашението на Тереза Мей с Европейски Съюз, което планува какъв брой би трябвало да заплати Лондон за развода със съюза, не е наложително да бъде изпълнено. От Брюксел обаче упорстват, че контрактуваната сума в размер на 39 милиарда английски лири сумата би трябвало да бъде изплатена напълно даже при положение на Брекзит без договорка.

Освен това, представителят на английското държавно управление Джеймс Слейк означи, че Англия несъмнено ще напусне Европейски Съюз на 29-а март, което като че ли опонира на изказване на външния министър Джереми Хънт, който загатна за допустимо удължение на този период.

След серията гласувани в английския парламент по-рано тази седмица, които демонстрираха, че депутатите не желаят Брекзит без договорка, министър председателят Тереза Мей би трябвало да се опита да промени така наречен " ирландска защитна мярка ", само че формалните представители на Европейски Съюз остават уверени, че тази защитна мярка е " най-реалистичното " решение.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР