Страховете за здравето принуждават Обединеното кралство да отстрани бежанците от шлепа Bibby Stockholm

...
Обединеното кралство извади бежанци и мигранти от жилищен шлеп по-малко
Коментари Харесай

Обединеното кралство извади бежанци и мигранти от жилищен шлеп по-малко от седмица след като са се преместили, след като във водоснабдяването беше открита бактерия Legionella, съобщи правителството в петък.

В началото на седмицата Обединеното кралство започна да премества някои хора на големия шлеп Bibby Stockholm на южния си бряг като част от важната си стратегия за възпиране на търсещите убежище да пристигнат в страната.

Политиката имаше разделени мнения, като министрите казаха, че искат да предложат основно, а не луксозно настаняване, за да спестят разходи, докато активисти за правата на човека заявиха, че предложението е нехуманно.

„Екологичните проби от водната система на Bibby Stockholm [шлеп] показаха нива на бактерии легионела, които изискват допълнително изследване“, каза говорител на Министерството на вътрешните работи или вътрешното министерство.

„Като предпазна мярка, всичките 39 търсещи убежище, които пристигнаха на кораба тази седмица, се свалят, докато се извършват допълнителни оценки.“

Голямата сива триетажна баржа може да побере около 500 души в повече от 200 спални и се очакваше още хора да се преместят през следващите седмици.

Бактериите, открити във водоснабдяването на шлепа, могат да причинят легионерска болест, белодробна инфекция, която британската здравна служба описва като необичайна, но „много сериозна“.

Правителството каза, че нито едно лице на борда не е проявило симптоми на болестта и че работи в тясно сътрудничество с Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) и следва нейните съвети в съответствие с процесите на общественото здравеопазване.

Новината дойде в края на седмица, през която правителството правеше съобщения за това как се опитва да намали броя на търсещите убежище в опит да спечели подкрепа от гласоподавателите преди общите избори, очаквани следващата година.

Премиерът Риши Сунак, който превърна борбата с незаконната миграция в приоритет, също се опитва да изпрати търсещи убежище в Руанда, въпреки че този план се натъкна на правни затруднения.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР