Обединеното кралство и ЕС декларираха днес, че вратата за постигане

...
Обединеното кралство и ЕС декларираха днес, че вратата за постигане
Коментари Харесай

Обединеното кралство и ЕС: Сделка за отношенията след Брекзит е възможна!

Обединеното кралство и Европейски Съюз заявиха през днешния ден, че вратата за реализиране на договорка за връзките след Брекзит остава отворена и още веднъж взаимно се приканиха за компромис, тъй че да се резервира многомилионната търговия сред съседите.

Главният английски договарящ Дейвид Фрост и европейският му сътрудник Мишел Барние имат плануван телефонен диалог в опит да се излезе от задънената улица в договарянията за Брекзит, откакто от Даунинг стрийт упрекнаха Брюксел, че на процедура е завършил договарянията с отвод да направи каквито и да е отстъпки.

В Лондон обаче към този момент се състоя среща сред вицепремиера Майкъл Гоув и заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович.

Шефчович разяснява, че Брюксел продължава да желае комерсиална договорка, само че не на всякаква цена. Европейски Съюз е подготвен да работи до последната минута за положително съглашение и за двете страни, добави Шефчович.

Заметник-председателят на Европейската комисия уточни съответно върху какво са били фокусирани диалозите:

„ Фокусирахме се върху вярното използване на съглашението за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз. Спряхме се в детайли на правата на жителите и мисля, че напредваме доста добре.

Отделихме доста време и на вярното използване на Протокола за Северна Ирландия, който е основен за съблюдаването на мирното съглашение от Разпети петък “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР