Обединеното кралство и Австралия обсъждат план за разполагане на най-големия

...
Обединеното кралство и Австралия обсъждат план за разполагане на най-големия
Коментари Харесай

Великобритания показва сила и праща новия си самолетоносач в Тихия окена

Обединеното кралство и Австралия разискват проект за разполагане на най-големия и нов боен транспортен съд на Англия в Тихия океан, дружно с флота на австралийците , оповестява ПрессТВ.

Австралийският министър на защитата Марис Пейн и външният министър Джули Бишъп се срещнаха с английския министър на защитата Гавин Уилямсън, както и с външния министър Джеръми Хънт в Единбург, Шотландия.

Четиримата разискаха разполагането на английския самолетоносач HMS Queen Elizabeth в Тихия океан (най-големият транспортен съд, издигнат в миналото за Кралския военноморски флот), заради възходящата китайска интензивност в района.

Уилямсън разяснява на взаимна конференция, че " се надяваме и ще работим дружно с австралийците за разполагането на HMS Queen Elizabeth в Тихия океан и се надяваме, че ще плаваме дружно с австралийски кораби. Искаме да сме сигурни, че всички по света ще схванат, че тези две огромни страни са най-големите съдружници ", добави той.

Уилямсън добави, че разполагането на HMS Queen Elizabeth може да включва учения за " независимост на корабоплаването " в Южнокитайско море . Пекин претендира за суверенитет над Южнокитайско море и смята задграничното военно наличие там за " провокация ".

Според него, в Северния Атлантически океан и в Тихи океани има възходяща " опасност от подводници " .

 Съединени американски щати разположиха самолетоносач в Южнокитайско море за въздържане на Китай
Съединени американски щати разположиха самолетоносач в Южнокитайско море за въздържане на Китай

Американският самолетоносач USS Ronald Reagan дебаркира на Манила бей

Новият външен министър на Англия Хънт разяснява, че Англия усилва дипломатическото си наличие в Тихия океан , като открива нови посолства в тихоокеанските страни.

Позовавайки се предизвикателство в интернационалните " правила и конвенции " в тихоокеанския район, австралийският външен министър разяснява: " В подобен сериозен миг в международните каузи ние считаме, че е жизненоважно за народите да има мир и непоклатимост . Не можем да бъдем по-доволни, че Англия ще поеме все по-голяма роля в района ", добави Бишъп.

Очаква се английският боен транспортен съд да плава с " нападателна група ", включваща няколко фрегати за битка с подводници , разрушители за противовъздушна защита, евентуално и атакуваща подводница.

 Китайските Военноморски сили с следващо обучение край Тайван и Филипините
Китайските Военноморски сили с следващо обучение край Тайван и Филипините

Китайските разрушители правят офанзивни и отбранителни тренировки

Тази година Англия е изпратила три свои военни кораба в Тихия океан за първи път от 2013 година насам . Корабът " Съдърланд " от кралските Военноморски сили организира военни учения с австралийски флот през март и също плава през Южнокитайско море.

Двете страни подписаха с поразумение за закупуване на фрегати " Тип 26 " от Англия, построяването им в Австралия, като и на бойни кораби " Хънтър ", разяснява австралийският министър на защитата.

Към Южнокитайско море искания имат Китай, Филипините, Бруней, Виетнам, Малайзия и Тайван.

 Съединени американски щати показват военна мощност пред Китай в Южнокитайско море
Съединени американски щати показват военна мощност пред Китай в Южнокитайско море

След неотдавнашните огромни военни учения на Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР