Обединеният корейски отбор загуби първия си мач от олимпийския турнир

...
Обединеният корейски отбор загуби първия си мач от олимпийския турнир
Коментари Харесай

Обединеният отбор на Корея загуби от Швейцария на хокей

Обединеният корейски тим загуби първия си мач от олимпийския шампионат по хокей на лед за дами. Домакините на зимните игри отстъпиха с 0:8 на краткотрайния водач в група "Б " Швейцария, до момента в който Швеция е на второ място след победа с 2:1 против Япония.

Корейките насочиха единствено три удара през първите 20 минути на историческия мач, само че това не беше най-важното в тази ситуация. Те получаваха овации и бяха окуражавани от аудитория всякога, когато се докоснеха до шайбата. Това ги окуражи и те съвсем поведоха, само че удар на Со-джин Хан се отклони от щангата рано в мача.

Изстрел на севернокорейката Су-хьон Йон беше отразен от швейцарската вратарка, а Джи-йон Чой насочи още една шайба към вратата на съперничките. Швейцарките, шести в международната класация, не се затрудниха в дебютния си мач в Пьончан.

Алина Мюлер вкара три гола през първата третина и стартира втората с четвъртата си шайба. Фийби Щенц добави още две за 6:0, а Лара Щадлер се разписа на два пъти в третата част.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР