Обединените патриоти не водят разговор за това дали да се

...
Обединените патриоти не водят разговор за това дали да се
Коментари Харесай

Александър Сиди: Създадохме изключително черен образ на Обединените патриоти

Обединените патриоти не водят диалог за това дали да се явяват поотделно на избори, а за това дали и по какъв метод да вземат участие в ръководството. Това зяви в студиото на "Плюс-Минус " по Нова телевизия депутатът от обединението Александър Сиди.

В групата не сме се карали, само че по медиите успяхме да създадем извънредно черен и отрицателен облик и няма по какъв начин той да не се отрази на публичната настройка към Обединените патриоти. Не трябваше който и да било от тримата водачи на партиите в обединението да работи по този метод. Той добави още, че повода за свадите в дребната коалиция от последните месеци не е възможното предпочитание на трите партии да се конкурират между тях и да се явяват настрана на идващите избори.

Такъв диалог не е имало, диалогът постоянно е бил в посока на това дали би трябвало да участваме в ръководството, по какъв начин да участваме в ръководството и какви хрумвания да предлагаме, сподели още Сиди.

По тематиката за отлагането на машинното и електронното гласоподаване Сиди разяснява, че задачата е да се подсигурява сигурността на вота. Аз персонално считам, че това е вярно, че би трябвало да има машинно и електронно гласоподаване, че би трябвало да улесним достъпа на хората. Проблемът обаче е сигурността. От една страна – сигурността на снабдяване на машините, тъй като помним, че на предходните избори имаше проблем с това да бъде доставен нужният брой машини с задоволително сигурен програмен продукт. От друга страна, при електронното гласоподаване никой не може да подсигурява тайната на вота. При електронното гласоподаване към момента не е фиктивен методът да се подсигурява, че индивидът, който гласоподава, е този, който гласоподава и той не гласоподава под напън, сподели още Сиди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР