Обединените патриоти искат паметника на връх Бузлуджа да остане на

...
Обединените патриоти искат паметника на връх Бузлуджа да остане на
Коментари Харесай

"Патриотите" искат паметника на Бузлуджа да остане на държавата, в БСП са съгласни

" Обединените патриоти " желаят паметника на връх Бузлуджа да остане на страната, а не - да принадлежи на една партия като Българска социалистическа партия. Мотивът - недопускане на несъответстващо за актуалната обстановка парцелиране на историческата памет на обекта, който бил построен с " публични средства и непринуден труд ". Това се разбра от декларация на парламентарната група на националистите, прочетена от трибуната в Народното събрание през днешния ден.

В момента паметника на Бузлуджа е благосъстоятелност на Областната администрация в Стара Загора. Преди месец водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че партията желае да се възползва от решението на кабинета " Борисов 1 " да вземе чинията безплатно, само че се оказа, че това към този момент е невероятно поради законови промени. През септември 2011 година Министерският съвет се трансферирал правото на благосъстоятелност на паметника на социалистическа партия, само че процедурата не е довършена, защото от " Позитано " 20 са оповестили, че нямат 15 млн. лева за възобновяване му.

Затова през юли Българска социалистическа партия реши да се възползва от сегашните законови благоприятни условия - да вземе паметника за безплатно прилагане за период, не по-дълъг от 10 години.

С цел недопускане на несъответстващо за актуалната обстановка парцелиране на историческата памет на обекта на връх Бузлуджа предлагаме да се инициира административно-управленски дейности за ремонт и музейно експониране на неповторимото като архитектура и местонахождение съоръжени ", разгласи депутатът от " Обединените патриоти " доцент Милен Михов.

" Досега " Бузлуджа " беше държавна благосъстоятелност и виждаме резултата – патриотите да се схванат с Бойко Борисов. Ако имат хрумвания за това по какъв начин да създадат паметника настоящ и по какъв начин да запазят паметта - дано да го създадат. Ние желаеме единствено да бъде съхранена паметта ", отговори зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев. Той даже разгласи, че могат да разчитат на помощта на социалистите.

" Този монумент не е на Българска социалистическа партия, без значение дали ще бъде върнат или не. Това е монумент на цяла България ", съобщи още Кутев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР