Обединените арабски емирства призоваха САЩ да подкрепят незабавно прекратяване на

...
Обединените арабски емирства призоваха САЩ да подкрепят незабавно прекратяване на
Коментари Харесай

ОАЕ към Вашингтон: Времето за предотвратяване на по-широка криза в Близкия изток изтича

Обединените арабски емирства приканиха Съединени американски щати да поддържат неотложно преустановяване на огъня в Газа, предупреждавайки, че рискът от районен спор нараства всекидневно, съобщи Блумбърг.

„ Нуждаем се от филантропично преустановяване на огъня в този момент, не можем да чакаме още 100 дни “, сподели представителят на Обединените арабски емирства в Организация на обединените нации Лана Нусейбех в онлайн изявление от Ню Йорк. „ Рисковете са огромни, войната в Газа е доста ясно открита рана и дестабилизира района “, разяснява тя, като добави, че Съединени американски щати могат да изиграят сериозна роля за облекчение на напрежението.

Подкрепяната от Иран въоръжена формация „ Хамас “, считана за терористична организация от Съединени американски щати и Европейския съюз, умъртви 1200 души и отвлече 240 други при нахлуването си в Южен Израел на 7 октомври. В отговор израелските войски разселиха по-голямата част от 2-милионното население на Газа и убиха повече от 24 000, съгласно ръководените от „ Хамас “ здравни управляващи. В средата на декември Световната банка пресметна, че израелската бомбардировка е развалила или унищожила над 60% от инфраструктурата на Газа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР