Обединените арабски емирства призоваха иранския шарже д'афер във външното министерство,

...
Обединените арабски емирства призоваха иранския шарже д'афер във външното министерство,
Коментари Харесай

Иранският шарже д`афер в Абу Даби беше призован във външното министерство заради реч на Хасан Рохани

Обединените арабски емирства приканиха иранския шарже д'афер във външното министерство, с цел да изразят митинг против тирада на иранския президент във връзка нормализирането на дипломатическите връзки сред Израел и ОАЕ, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

На иранския шарже д'афер в Абу Даби е била връчена нота, изразяваща мощен митинг против речта, която ОАЕ дефинират като заплашителна и равняваща се на "намеса във вътрешните работи и посягане против суверенитета " на страната.

Иранският президент съобщи през вчерашния ден, че ОАЕ "по-добре да внимават ".

"Те позволиха огромна неточност ", съобщи той, определяйки подписването на контракта с Израел като "предателска постъпка ", напомня Ройтерс.

"Министерството на външните работи и интернационалното съдействие счита тази тирада за неприемлива и подстрекателска, носеща съществени последици за сигурността и стабилността в региона на Персийския залив ", обявиха представители на дипломатическото ведомство.

Освен това в нотата се припомня на Техеран, че е задължен да пази дипломатическото посланичество на ОАЕ и работещите в него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР