Обединените арабски емирства планират да създадат полева болница в ТурцияОбединените

...
Обединените арабски емирства планират да създадат полева болница в ТурцияОбединените
Коментари Харесай

ОАЕ отпускат 13 милиона долара в помощ на Сирия

Обединените арабски емирства възнамеряват да основат полева болница в Турция

Обединените арабски емирства отпускат филантропична помощ на стойност към 13,6 млн. $ за Сирия след земетресението в Турция, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Земетресението с магнитуд 7,8 по скалата на Рихтер, с епицентър покрай турския град Газиантеп, лиши живота на повече от 2400 души в Турция и в прилежаща Сирия.

Министър-председателят на Емирствата шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум " насочи незабавна филантропична помощ към засегнатите в Сирия ", заяви формалната осведомителна организация WAM.

Страните по света бързо се активизираха, с цел да изпратят филантропични и избавителни служащи в засегнатите региони.

ОАЕ обявиха, че възнамеряват да основат полева болница в Турция и също по този начин ще изпратят екипи за търсене и избавяне в Сирия дружно със незабавни доставки и незабавна помощ, добави осведомителната организация.

По-рано президентът на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян изрази съболезнованията си на своите сирийски и турски сътрудници в два обособени телефонни диалога, оповестява WAM.

Той е " подчертал поддръжката на ОАЕ за Сирия и Турция и е предложил да окаже всякаква помощ в напъните им да смекчат последствията от земетресението ", се споделя в известието.

През декември 2018 година ОАЕ отвориха още веднъж посолството си в сирийската столица. През март предходната година Асад направи посещаване в ОАЕ - първото му посещаване в арабска страна след повече от десетилетие на брутална революция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР