Обединените арабски емирства (ОАЕ) започват програма, с която целят да

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ) започват програма, с която целят да
Коментари Харесай

Втората най-голяма арабска икономика отново ще помага на гражданите да изплатят дълговете си

Обединените арабски емирства (ОАЕ) стартират стратегия, с която целят да понижат кредитните отговорности на своите жители. Инициативата идва на фона на икономическо закъснение в богатата на нефт страна, написа Bloomberg.

Програмата на централната банка се насочва към заеми, по които вноската надвишава 50% от месечната заплата на кредитополучателя. Вноските ще бъдат понижени до половината от заплатата на съответното лице или до 30% от пенсията. Лихвеният % няма да надвишава тримесечния междубанков лихвен %. А времето за погашение ще бъде удължено до най-много четири години.

Страните от района постоянно избавят своите жители, като отписват задълженията им. Това е част от неписан обществен контракт, който предлага великодушни придобивки против политическа преданост. Критици показват, че тази процедура предизвиква безконтролно държание.

Програмата идва на фона сложен миг за стопанската система, която не може да се оправи с продължаващото към този момент четири години задържане на ниските цени на петрола. Това аргументи и спад в цените на парцелите.

Скорошно проучване демонстрира, че фирмите във втората най-голяма арабска стопанска система понижават броят на работните места с най-бърз ритъм от съвсем десетилетие насам.

Обявената от централната банка стратегия обгръща задълженията по персонални заеми, заеми за покупка на коли, овърдрафт и кредитни карти, отпуснати преди май 2011 година Няма да се покриват ипотеки или заеми за акции. Банките ще стартират да одобряват заявки през април.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР