Обединените арабски емирства (ОАЕ) за пръв път в историята си

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ) за пръв път в историята си
Коментари Харесай

Една от най-богатите държави за пръв път въвежда ДДС

Обединените арабски емирства (ОАЕ) за пръв път в историята си вкарват налог добавена стойност (ДДС).

Новият данък ще влезе в действие от 1 януари 2018 година, а законът за това бе подписан от президента на ОАЕ Шейх Халифа Бин Зайед ал Нахян.

Данъчната ставка е закрепена на 5% и ще се ползва върху вноса и доставката на артикули и услуги на всеки стадий от производството и разпространяването им.

Новият налог ще е в основата на плануваната данъчна система на Емирствата, която ще дава отговор на най-строгите стандарти и най-хубави практики, плануват локалните управляващи.

Очаква се налогът да бъде въведен във всички страни, членуващи в Съвета за съдействие в Персийския залив през идващите 2 години - сред 1 януари 2018 година и 1 януари 2019 година Целта е привличането на спомагателни доходи в техните стопански системи, потърпевши от ниските цени на петрола и природния газ.

" Новата данъчна система ще окаже спомагателна поддръжка на държавното управление, с цел да извърши своята визия за ОАЕ и да построи диверсифицирана и продуктивна стопанска система на знанието ", kaza Шейх Хамдан Бин Рашид Ал Мактум, заместник-владетел на Дубай, министър на финансите на ОАЕ и ръководител на Федералния данъчен орган.

Очаква се новият налог да има позитивно въздействие върху стопанската система, доста надхвърлящо 5-процентната ставка, защото приходите ще бъдат употребявани за планове за развиване, които са от изгода на обществото като цяло и ще ускорят напредъка.

Всички публични услуги в ОАЕ се заплащат напълно от държавния бюджет. Новият налог ще подсигурява даването на висококачествени публични услуги и отсега нататък. С негова помощ държавното управление има намерение да понижи зависимостта си от петрола.

Новият налог важи за всички артикули и услуги, като се изключи съществени хранителни артикули и някои услуги в опазването на здравето и образованието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР