Обединените арабски емирства (ОАЕ) са предупредили Сирия да не се

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ) са предупредили Сирия да не се
Коментари Харесай

ОАЕ предупредиха Сирия да не се намесва

Обединените арабски емирства (ОАЕ) са предизвестили Сирия да не се намесва във войната на Израел с Хамас и да не позволява набези против Израел от сирийска територия, оповестява вестник " Аксиос ", като се базира на два осведомени източника.

Те обявиха, че емиратите са изпратили послания до високопоставени сирийски чиновници, а също по този начин са уведомили администрацията на Байдън за контактите със сирийците. По неофициална информация ОАЕ е предизвестила персонално сирийския президент Башар Асад да не се намества в спора.

Служител на ОАЕ съобщи, че няма да разисква частни дипломатически диалози . Мисията на Сирия в Организация на обединените нации не отговори на молбата за коментар.

Някои страни, в това число Съединени американски щати, се притесняват, че войната може да се придвижи в Ливан или Сирия и да прерасне в районен спор .

ОАЕ, които възстановиха връзките си със Сирия предходната година и поканиха президента на страната Башар Асад да посети Абу Даби, имат по-голямо въздействие върху сирийското държавно управление, в сравнение с множеството арабски страни в района, отбелязва Axios.

" Хамас " загатна за помирение с Израел

Целите на интервенцията били реализирани

Емирствата също по този начин поддържат близки връзки с Израел, откакто страните подписаха кротичък контракт през 2020 година като част от споразуменията, контрактувани с посредничеството на тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР