Обединените арабски емирства (ОАЕ), една от регионалните сили в района

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ), една от регионалните сили в района
Коментари Харесай

ОАЕ предупредиха за опасност от разрастване на войната в Газа

Обединените арабски емирства (ОАЕ), една от районните сили в региона на Залива, предизвестиха, че има заплаха от разгръщане на войната сред Израел и „ Хамас “ в Газа и тя да излезе от границите на палестинския анклав. ОАЕ прибавиха, че работят интензивно за обезпечаване на филантропично помирение, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

„ Продължаваме да работим за преустановяване на тази война, само че не можем да пренебрегнем по-широкия подтекст и нуждата от намаляване на градуса на районното напрежение, който се повишава до рискови нива “, съобщи държавният секретар във външното министерство на ОАЕ Нура ал Каби на политическа конференция в столицата на емирствата Абу Даби.

„ Рискът той да се разрасне и да се изостри още повече е действителен, а също и рискът от ситуацията да се възползват екстремистки групи, с цел да осъществят идеологията си, което ще ни държи в цикли от принуждение, от които няма да можем да излезем. “

ОАЕ бяха една от най-знаковите арабски страни, подписали Авраамовите съглашения през 2020 година, поредност контракти сред арабски страни и Израел за нормализиране връзките. Най-голямата вяра за тези съглашения беше обвързвана с това, че те в последна сметка ще приготвят почвата за нормализиране на връзките сред еврейската страна и една от свръхсилите в мюсюлманския свят Саудитска Арабия, само че войната нанесе удар на тези старания.

Един от водещите производители на петрол в света, ОАЕ възприемат като екзистенциална опасност за Близкия изток групировки като палестинското придвижване „ Хамас “, което беше обвързвано с египетската организация „ Мюсюлмански братя “.

Емирствата поддържаха настоящия президент на Египет Абдел Фатах ас Сиси, когато през 2013 година той смъкна президента от „ Мюсюлмански братя “ Мохамед Морси.

„ Трябва да се направи всичко допустимо за отбрана на мирното население и за незабавното преустановяване на този спор “, уточни Каби.

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР