Обединението вдясно не трябва да бъде правено на парче и

...
Обединението вдясно не трябва да бъде правено на парче и
Коментари Харесай

Лукарски припознава ДСБ за десни и готви бавно обединение

Обединението вдясно не би трябвало да бъде правено на парче и небрежно , както беше през 2013 година Но то би трябвало да стане факт. Това ни го споделят над 300 хиляди гласоподаватели, които останаха непредставени в Народното събрание, съобщи водачът на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски в Русе, където се организира районно събиране на организациите на Съюз на демократичните сили от Северен централен регион.

" Обединението би трябвало да бъде на ясна идеологическа и програмна основа , а не към пъкъл хок дела и про или анти дадена персона. Затова отправихме и покана до ДСБ, тъй като са най-близки до нас в дясно-консервативния набор. Отговор нямаме, само че виждаме опити за обединяването им с " Да, България ", Зелените, ДЕОС и Български земеделски народен съюз, като последните действително са още в Република България ", разяснява водачът на Съюз на демократичните сили.

" Познавам възгледите на огромна част от хората в ДСБ , които изповядват дясно-консервативни полезности и се удивлявам по какъв начин поддържат такова размито обединяване, нито ляво нито дясно, като Отечествен фронт от 1944-та година. Мен персонално ме тормози дали това не е повтаряне на хватката на Национална движение „Симеон Втори" - демократични полезности , обещана смяна за едно несъмнено време, което приключи с Тройната коалиция и министър председател Сергей Станишев. Разговори, които не са сложени на идеологическа дясна основа, могат да отворят вратата за една коалиция даже и с Българска социалистическа партия ", счита Лукарски.

" Когато става дума за обединяване и отговорност пред гласоподавателите ние би трябвало да сме ясни по тематиките , значими за обществото. Има тематики, по които не можем да намерим общ език с някои от партиите, които в този момент се сплотяват с ДСБ и " Да, България ". Например за гей браковете. Съюз на демократичните сили, като консервативна групировка, няма по какъв начин да отстъпи " , разяснява заместник-председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

" Има доста значими въпроси - бюджет, финансова политика, данъчна политика , по които би трябвало да се уточнят позициите в едно бъдещо обединяване. Ние подлагаме на критика оферти в този момент бюджет - споделяме, че е социалистически, само че по-малкото преразпределение на Брутният вътрешен продукт за разходи на страната, за нас от Съюз на демократичните сили, е стъпка в вярна посока. Ние настояваме за това повече от 15 години и го адмирираме. Всички тези неща би трябвало авансово да бъдат контрактувани, с цел да няма разнобой в една бъдеща парламентарна група. Затова ние приказваме за обединяване на идеологическа основа " , добавя Румен Христов.

По мотив апела на Марешки всички десни да се обединят под крилото на " Воля ", Божидар Лукарски съобщи, че " Воля " е нова партия, която на изборите е предходна бариерата, само че се е показала напълно леко по-добре от Република България.

" Виждаме сигнали за разпад и в неговата не чак толкоз голяма парламентарна група и всякаква социология демонстрира, че господин Марешки има най-малка известност от всички тези десни партии, за които претендира да бъде обединител. Отговор на господин Марешки не желая да давам, тъй като това ще създадат гласоподавателите още на идващите избори ", разяснява водачът на Съюз на демократичните сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР