Обединението ПП-ДБ обяви своите ключови приоритети за икономическото и социалното

...
Обединението ПП-ДБ обяви своите ключови приоритети за икономическото и социалното
Коментари Харесай

Икономическото и социалното развитие на регионите - ключов приоритет в програмата на ПП-ДБ

Обединението ПП-ДБ разгласи своите основни цели за икономическото и общественото развиване на районите в държавата - както в огромните обитаеми места, по този начин и в общинските центрове, и в селата.

" Развити райони с условия за по-добър живот за всеки български жител са моторът, който може да изведе България на друга скорост на развиване. Имаме явен и транспарантен проект по какъв начин страната ни да излезе от застоя и стабилната беднотия от последните десетилетия ", означават от ПП-ДБ. 

Обединението възнамерява да инвестира 50 милиарда лева поравно в Северна и в Южна България, като средствата ще бъдат обезпечени от еврофондовете, от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ), и отчасти от националния бюджет.

" Пари в страната за естествен европейски живот на жителите има. Важно е да се спрат схемите за обири и средствата да се насочат към вложения в производства, а оттова и за почтени приходи на работещите ", безапелационни са от ПП-ДБ. 

И напомнят, че редовният кабинет " Петков " е подхванал съответни дейности за унищожаване неравенствата сред районите.

" За първи път беше препоръчано транспарантно и заслужено разпределение на средствата за общински планове, с цел да усетят жителите измененията във всекидневния си живот. Загърбена беше наложената през последните 10 година от ръководството на ГЕРБ процедура финанси да отиват единствено към " обичани кметове ", изяснява обединението и продължава:

" Договорено беше планиране на 5 моста над река Дунав с Румъния, започва и планът за тунел под Шипка. Тези планове ще оказват помощ за стимулиране на стопанските системи на районите. България може да се развива на една скорост при точно и отмерено вложение съгласно потребностите на всяка област и община. Не е обикновено 5 общински центъра да притеглят хора, а цели райони да обезлюдяват. Не е обикновено стандартът на живот сред дребните и огромни обитаеми места да е голям ".

В тази връзка от ПП-ДБ означават, че в програмата им е заложена и още поддръжка за бизнеса.

" Да усили продуктивността си, както и стандарта на живот на работещите, с цел да преодолеем изоставането от Европа. Малките и междинни ферми ще се трансфорат в народен приоритет, с цел да обезпечат за хората качествени плодове, зеленчуци, месни и млечни артикули на ниски цени ", акцентират от обединяването.

По думите им с прецизно и транспарантно ориентиране на средствата, градовете и селата на България могат да бъдат място за пълностоен живот.

" Всеки български жител би трябвало да има обезпечен достъп до чиста питейна вода, положително опазване на здравето, качествено обучение, комфортен превоз, развита инфраструктура и бърз интернет ", споделят от ПП-ДБ и прибавят:

" Наш приоритет е да довършим и 6 стратегически пътни плана, значими за развиването на районите. Това са тунелите през Петрохан и при Шипка. Автомагистрала " Хемус " ще бъде изцяло скоростно трасе, построено законосъобразно. Ускорено ще се построи обходен път към Плевен за автомагистрала " Хемус ". Планира се планиране на продължение на автомагистрала " Черно море " от южната българска граница до румънската, като част от линията Александропулис - Констанца. Освен това ще се довърши строителството на автомагистрала " Европа " и на пътя Видин - Ботевград. Приоритетни ще са и обходни пътища, които са значими за националната и районна съгласуваност. Всичко това ще се построи при спазването на одобрените стандарти, без обири на средствата и без изчезнали сантиметри асфалт. За задачата ще бъде въведено законодателство, което да уреди статута на съществуващите противозаконни възлагания на пътни градежи от времето на ГЕРБ, в това число противозаконните инхаус възлагания и строителство с понижено количество асфалт ".

ПП-ДБ прецизира, че с цел да живеят българските жители в обикновено общество със заслужено обявяване на разходваните обществени средствата, ще подсигуряват бистрота и успеваемост при всички публични поръчки.

" Няма да се позволен нагласени състезания, при които парите отиват при едни и същи компании, от които хората не виждат усъвършенстване в всекидневието си ", показва обединяването.

В целите на ПП-ДБ е и развиването на туризма, който те възнамеряват да подкрепят като стратегически бранш за развиване на районите и значим източник на доходи за хората по места и локалните стопански системи.

" Достъпът на всеки български жител до непрекъснато течаща чиста питейна вода дружно с построяването на пречиствателни станции за питейна вода и отпадъчни води ще бъде обезпечен като вложения в проект за стабилно развиване на районите. Има по какъв начин да подсигуряваме здравето на хората и да осигурим съответна грижа за природата ", допълват от обединението. 

И показват, че възнамеряват още осигуряване на най-малко 50% от финансирането по европейските стратегии до 2027 година за трите северни района на страната и стимулиране на капиталовата им среда - за повече благоприятни условия за работа и нарастване на приходите.

" Равномерното развиване на районите е значимо, с цел да се обезпечат вложения и естествени условия за живот във всяко едно кътче на страната. Обединението " Продължаваме Промяната - Демократична България " има експертния потенциал и може да направи нужните промени в интерес на жителите. За задачата е нужно болшинство за съставяне на устойчиво държавно управление, което ще продължи положителните практики, стартирани от последния постоянен кабинет на Политическа партия и Демократична България, с цел да се трансформира България в естествена европейска страна. Има по какъв начин ", безапелационни са ПП-ДБ.

Те обръщат внимание и на облагането на компаниите с налог свръхпечалба.

" Служебното държавно управление желае да таксува компаниите с налог свръхпечалба. Което значи да изземе приходите им, да забави растежа им, да спре нарастването на заплатите. Да пресече икономическия напредък и да върне застоя ", считат от обединяването.

По думите им " мярката " налог свръхпечалба ", с изключение на несправедлива и некомпетентна, е и нездравословна ".

" По време на най-голямата рецесия в Европа държавното управление на Продължаваме Промяната и Демократична България сподели, че може да обезпечи евтина сила на бизнеса. Стана ясно, че когато бизнесът получава съответна поддръжка, вместо рекет, България има по какъв начин да е водеща по растеж на индустриалното произвеждане, първа по растеж в износа, с 3,9% по-висок Брутният вътрешен продукт и с максимален растеж на заплатите в целия Европейски съюз ", споделят ПП-ДБ.







" По време на най-голямата рецесия в Европа държавното управление на Продължаваме Промяната и Демократична България сподели, че може да обезпечи евтина сила на бизнеса. Увеличихме и прага за регистрация по Данък добавена стойност на дребните и междинни компании ", прибавят оттова.

Според обеднението вместо компаниите да влагат облагите си в излишно огромни налози, които елементарно потъват в изчезнали сантиметри асфалт, бизнесът може да продължи да пораства, да се модернизира и да усилва заплатите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР