Обединението на ДБ с ПП е очаквано от българските граждани

...
Обединението на ДБ с ПП е очаквано от българските граждани
Коментари Харесай

Людмила Илиева: Обединението на ДБ и ПП се бори за първия мандат за правителство в следващото НС

" Обединението на Демократична България с Политическа партия е предстоящо от българските жители и е напълно навременно. Ролята му в политическия живот на страната ще бъде съществено. Борим се на нас да бъде връчен първият мандат за сформиране на държавно управление в идващото Народно заседание.... Това обединяване би трябвало да се случи преди парламентарните избори. Целта е основаване на център на положителните сили на българската политическа сцена. Това са както национални, по този начин и локални политически обединения и цивилен сдружения. Ще би трябвало да се обединим, с цел да дадем сериозен отпор на реставраторските сили, които по никакъв начин не са се отказали да " прегърнат " още веднъж България ".

Това съобщи пред БНР депутатката от " Демократична България " и заместник-председател на ДСБ Людмила Илиева.

По думите ѝ първото деяние на обединяването ще е съсредоточаване към главните репери за бъдещето на страната - приемането ни в Шенген, влизането в еврозоната, укрепването на националната сигурност с рационализация на армията и службите, продължение на военно-техническата помощ за Украйна, осъществяване на Плана за възобновяване, събиране на конституционно болшинство за дълбока рационализация на правосъдната система, част от която е прокуратурата.

" Реденето на листите е вторично деяние. Позитивната акция е единствената, която ще водим преди идващите парламентарни избори. Нашата цел е ясна - визия за България с положително бъдеще. Няма да отговаряме на " борисовките ", както ги назова Кирил Петков ", разясни Илиева.

Според нея не Демократична България и Политическа партия, а ГЕРБ и Движение за права и свободи са провалили кворума при разискването на механизъм за следствие на основния прокурор:

" Какво е това, в случай че не безусловно целеустремено саботиране на съвещанието на Народното събрание?... ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да отговорят за какво към момента нямаме механизъм за надзор на активността на основния прокурор. Нашият законопроект не беше подсилен ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР