Обединението Демократична България ще се яви в този формат и

...
Обединението Демократична България ще се яви в този формат и
Коментари Харесай

"Демократична България": Ще продължим напред като отбор

Обединението " Демократична България " ще се яви в този формат и на локалните избори

© Надежда Чипева Обединението " Демократична България " е сполучлив план, който ще продължи в този формат и за идните локални избори през есента тази година, а лидерът на листата за европейските избори Радан Кънев ще е представителят на обединението в Европейския парламент. Това обявиха на първата конференция след вота съпредседателите на " Демократична България " Атанас Атанасови и Христо Иванов. На брифинга участва още и съпредседателят на Зеленото придвижване Владислав Панев, както и определеният евродепутат Радан Кънев.

Обединението стана пета политическа мощ на европейските избори в неделя в България с 6.24% при обработени 95 % от протоколите от ЦИК, спечелвайки едно депутатско място в Екологичен потенциал.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък " Демократича България " се трансформира в марка

Съпредседателят на демократичната коалиция и водач на ДСБ Атанас Атанасов съобщи, че резултатът от изборите вкарва обединяването в " А " политическа група и по този метод то се трансформира във фактор, който ще въздейства върху политическите процеси в България. По думите му " Демократична България " е сполучлив политически индивид, който към този момент се е трансформирал в марка. " Ще работим да разтеглим поддръжката за " Демократична България ", сподели Атанасов.
Атанасов благодари на останалите сътрудници от обединяването - " Да, България " и Зеленото придвижване. " Ние сме един доста добър тим и с резултата, който постигнахме на тези избори, отворихме опция за бъдеща работа на идващите локални избори ", сподели Атанасов.

Трябва да стане опция на ръководството

Лидерът на " Да, България " Христо Иванов съобщи, че задачата е обединяването да стане дълготраен политически фактор в център-дясното пространство, който да се погрижи за това България да се промени. " Искам да се обърна към тези, които мислят като нас и споделят нашите оценки за положението на България и които не ни поддържаха. Нашата работа стартира от през днешния ден да заслужим вашата поддръжка и доверие ", сподели той. Според него на тези избори демократичната коалиция е посочила ясна физиономия. Иванов напомни последните дни на акцията, когато във в. " Телеграф " излезе книга-притурка, провокация към записките на някогашния министър председател и водач на ДСБ Иван Костов, в която се отправяха обиди към Радан Кънев и водача на " Да, България ". Бяха разлепени и плакати с обидни надписи против двамата.

" На тези плакати българската олигархия ясно сподели кои са нейните съперници. Никой към този момент в България не може да се прави, че това разделяне в българската политика не е реалност. На тези плакати ги нямаше така наречен патриоти. Защо на тях го нямаше Каракачанов? Там нямаше Корнелия Нинова, нямаше никой от ГЕРБ. На тези плакати бяха лицата на водачите и претендентите на " Демократична България ". Ние ще продължаваме да настояваме, че това е най-важната разграничителна линия в българската политика и че ние сме единствените, които се борят против фабриките за подправени вести, за замяна на европейския свободен избор на България, на българската народна власт ", сподели Христо Иванов.

Според него резултатите на обединяването от евровота дават добра изходна позиция за локалните избори. " Ние ще надградим този резултат. " Демократична България " има и тази задача - не просто да бъде лицето на битката за народна власт и върховенството на правото в България, лицето, което Пеевски ще продължи да демонстрира по своите плакати и своите издания, само че и тъй като ние би трябвало да се превърнем в онази врата, през която в българската политика да влязат нови лица, нови хрумвания и сила ", уточни той, като добави, че Българска социалистическа партия не може да бъде опция на това ръководство.

Радан Кънев ще е евродепутат от ЕНП

И съгласно лидера на листата Радан Кънев главният извод от тези избори е, че Българска социалистическа партия не може да бъде опция на ГЕРБ. " Нашата задача е да изградим тази опция и тази съпротива ", сподели той. Кънев заявява, че като евродепутат ще бъде в групата на Европейската национална партия, в която членува ДСБ, дружно с ГЕРБ. " Ще работя с ГЕРБ все по този начин сериозно, както съм работил и в българския парламент. Вярвам, че сполучливо ще работя за смяна на ЕНП ", съобщи Кънев. На въпрос на телевизия " Канал 3 ", която публично не се води на Делян Пеевски, дали ще работи с евродепутатите от останалите политически сили за ползите на България и дали ще седне на една банка в европарламента с Пеевски, Радан Кънев отговори " Не съм имал достойнството да работя с господин Пеевски, не съм го виждал да работи " и добави, че възможностите за сходно " партньорство " са дребни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР