Обединение на бесарабските българи, които са пристигнали в България с

...
Обединение на бесарабските българи, които са пристигнали в България с
Коментари Харесай

Д-р Македонски с нова кауза: Обединяване на бесарабските българи у нас

Обединение на бесарабските българи, които са пристигнали в България за поддръжка и взаимопомощ, е новата благородна задача за доктор Владимир Македонски.

Специалистът по кардиология от Бургас и ръководител на младежката конструкция на Търговско дружество „ Странджа “ беше измежду най-активните лекари на първа линия по време и на трите талази на пандемията от Ковид 19. А още при започване на военните дейности в Украйна стартира да преглежда, съветва и лекува пристигналите в района бежанци изцяло гратис като съумя да притегли и други свои сътрудници в идеята. Сега концепцията му е да надгради започнатото с група и страница във Facebook.

„ Аз самият съм бесарабски българин от Украйна. Роден съм в бесарабския център Волгоград. Завърших там в една от първите български гимназии, а след това пристигнах да изучавам медицина в България. Знам, какъв брой доста хора са пристигнали от там, тъй като за тях България е майка. Реално на този стадий в Украйна и Молдова те са към 250 хиляди души. Независимо от опитите да се помогне обаче към момента доста от бесарабските българи имат нужна от информация и подпомагане в разнообразни области. Целта ми със основаването на тези страница и група е те да споделят, да насочат питания и отсреща да има, кой и по какъв начин да ги насочи и да им помогне. Не единствено институциите, само че и жители “, показа доктор Македонски.

По думите му, най-важната цел на групата е основаване на същинска общественост и непосредственост сред тези българи.

Цялото изявление на доктор Владимир Македонски, чуйте в звуковия файл:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР