Обединени сме от идеята да работим за това България да

...
Обединени сме от идеята да работим за това България да
Коментари Харесай

Министерство на икономиката подкрепя инициатива за връщането на българи от чужбина

Обединени сме от концепцията да работим за това България да се трансформира в страна, в която младежите да намират своята сполучлива реализация. Това показаха министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и Андрей Арнаудов ръководител на Движение за национална идея (ДНК), чиято съществена цел е демографията и в частност да подтиква завръщането на българи, които живеят в чужбина, назад в страната. Двамата оповестиха публично стартирането на  партньорството сред Министерството на стопанската система и промишлеността (МИИ) и Движението.

На срещата стана ясно, че Министерството става първата институция, която се включва в платформата „ Bulgaria wants you “. Чрез нея българите, които живеят в чужбина и са получили висока степен на подготовка зад граница могат да намерят своята реализация у нас.

Министър Богданов съобщи, че една от главните задания е да се поддържа реализацията на образовани българи от страната и чужбина. „ България се развива и има отлични предпоставки за стопански растеж и увеличение на вложенията, само че основна тематика сега е по какъв начин дейно и навреме да решим демографския проблем. Крайно време е  да имаме един народен приоритет, към който да се обединим, и да си сложим амбициозна цел, което ще рефлектира и върху всички браншове “, акцентира министърът.

„ Провеждането на транспарантна и обществена политика и реализацията на готови хора с експертиза в администрацията е един от главните ни цели. Ето за какво включването на ведомството в платформата е извънредно значимо “, посочи той и добави, че тя би била потребна при набирането на претенденти за работа в Министерството,  комерсиалните представителства на България в чужбина, както и в обществените предприятия към МИИ.

Двамата се споразумяха Министерството и негови представители да вземат участие в разнообразни начинания като проведените от „ Bulgaria wants you “ кариерни конгреси за българите в страната и чужбина. Първият от тях ще бъде още при започване на ноември във Виена.  На тези събития се показват свободните работни позиции и се основава среда, в която квалифицирани хора да се срещнат с бъдещите си работодатели и да изберат новото си работно място и опциите за развиване.

Bulgaria wants you е основана благодарение на работодателите и бизнеса, подкрепена от локалната и държавна власт, за да притегля българите от чужбина и да задържа българите в страната на локалния трудов пазар. Тя разпространява България като място за живот, кариерна реализация и основаване на семейство. Платформата дава настояща информация за качеството на живот и обществената среда по градове и райони и основава връзка сред бизнесa и българите тук и по света посредством показване на опция за работа в България.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР