Обединени сили за сигурност, обявени от хунтите, управляващи Мали, Нигер

...
Обединени сили за сигурност, обявени от хунтите, управляващи Мали, Нигер
Коментари Харесай

Хунтите, управляващи Нигер, Мали и Буркина Фасо, се съгласяват да създадат съвместни сили за сигурност

Обединени сили за сигурност, оповестени от хунтите, ръководещи Мали, Нигер и Буркина Фасо, с цел да се борят с влошаващото се екстремистко принуждение в техните страни от района на Сахел, са изправени пред редица провокации, които слагат под подозрение неговата успеваемост, споделиха анализатори.

Върховният боен шеф на Нигер, бригаден военачалник Муса Салау Барму сподели в изказване след среща с сътрудниците си в сряда, че взаимните сили ще бъдат „ оперативни незабавно щом допустимо да се оправим с провокациите пред сигурността в нашата област ”.

Съобщението е последното от поредност от дейности, подхванати от трите страни, с цел да поемат по-независим път надалеч от районните и интернационалните съдружници, откогато районът претърпя поредност от преврати — последният в Нигер през юли предходната година.

Те към този момент образуваха съюз за сигурност, откакто скъсаха военните връзки със съседите и европейските народи като Франция и се обърнаха към Русия — която към този момент участва в елементи от Сахел...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР