Обединени патриоти няма да се разпаднат. Няма да се разпадне

...
Обединени патриоти няма да се разпаднат. Няма да се разпадне
Коментари Харесай

Явор Нотев посочи колко голяма е опасността от разпад на Обединени патриоти или управляващата коалиция

Обединени патриоти няма да се разпаднат. Няма да се разпадне и ръководеща коалиция. Такава позиция изрази в предаването  " Беновска пита "  по Канал 3 зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от Патриотите от квотата на партия Атака Явор Нотев.

„ Нападките към патриотите са неефективни, не потребни, само че все пак те не престават. Очакваме обаче да се уморят тези, които ги отправят”, разгласи Нотев.
Относно ролята на Движение за права и свободи, най-много като страж на етническия мир, зам.-председателят на Народното събрание разяснява:
„ Не мисля, че всичко, което се случва в страната е резултат от дейностите на Движение за права и свободи. И по тази причина би трябвало да забележим резултатите от последните избори, когато Обединени патриоти станаха трета политическа мощ. И по тази причина не бих се прибирал обратно и да разясня изявления на други сили. Аз бих гледал какво се случва в ръководещата коалиция и в нашата коалиция”, добави депутатът.
Той установи обстоятелството, че Движение за права и свободи нападна единствено Обединени патриоти, само че все пак е безапелационен, че обединението не е пред разпад.
„ Нападките против присъединяване на Патриотите идват най-много от Движение за права и свободи. И те избликват без съответен мотив. Ако партия Движение за права и свободи има възражения против формата на ръководство на страната, в което Обединени патриоти стои абсолютно посредством двама вицепремиери, то рецензията би трябвало да бъде масирана. Тя би трябвало да бъде отнесена и към огромната партия в обединението. Те обаче не вършат това. Те се фиксират единствено върху партиите от Обединени патриоти и най-много Атака. Това е несериозна активност.
Относно вътрешните несъгласия в Патриотите и наличието им в ръководещата коалиция той сподели:
„ Има съответни обстановки, в които прехвърчат искри, само че прекомерно рано е да се приказва за разпад на обединението. И обединението на Патриотите и тази на ръководството са факт. Ясно е, че няма да се напаснем изцяло. Най-добре би било партия Атака да завоюва цялостно болшинство, само че това не е по този начин. Затова ние работим в условия на коалиция и виждаме, че се работи добре. И няма процеси, които да дават съображение да мислим, че тези обединения са пред разпад.
Различията в Обединени патриоти бяха факт още преди съставянето на обединението, само че се фокусирахме към нещата, които ни сплотяват. Това обединяване обаче не е стигнало до форма на цялостно обединяване, при което да имаме отвод на идентичност”.
Според него има разлики даже в ръководещата партия ГЕРБ.
„ Дори министър председателят не може да бъде спокоен, когато сочи път, който ние и голям брой хора утвърждават. Дори един подобен водач вижда конкурент по съответна тематика в лицето на Цветан Цветанов. Не мога да знам дали има спор сред тях, само че считам, че посланията, които те насочат са различни”, добави Явор Нотев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР