Обединени от каузата за правосъдие столичани се събраха тази вечер

...
Обединени от каузата за правосъдие столичани се събраха тази вечер
Коментари Харесай

Граждани и юристи застанаха зад Лозан Панов и поискаха независимо правосъдие

Обединени от идеята за правораздаване столичани се събраха довечера пред НДК, с цел да се включат в протестният марш под мотото " Да защитим Правото и Съда от Прокуратурата и Олигархията ".
Той се провежда от Инициатива Правосъдие за всеки. В митинга се включиха и доста столични адвокати.
Таг: Сподели с твоите другари
Те обявиха, че Всишият правосъден съдет тряйнонесе преценява с решения на съдилищата, че Народното събрание бълва лобистки закони в интерес на огромните корпорации, като Законът за горивата.
Демонстрантите не желаят да виждат практикуване на двоен стандарт - за едни хора институциите си затварят очите, а за други се търси най- дребния мотив да бъдат персонално атакувани.
Хора, чиито ползи биха били наранени от една самостоятелна инспекция и от един неутрален съд, инспирират подобнипроверки.
Недоволството бе ориентирано и срещу Закона за персоналните данни, който съгласно юристите е опит за цензура върху свободата на информация. Всичко е в посока на един пълзящ авторитаризъм, против който всички би трябвало да се борим, предизвестиха те.
Пред Actualno.com Христо Николов уточни, че има прекомерно доста съсредоточена власт в един човек, което основава условия за тирания.
Той отбрани Лозан Панов, който по думите му е посочил кардинално позиция, макар че също е " облечен във власт ".
Припомняме, че съдиите от спецсъда желаят инспекция на Панов поради предоставена от него инспекция на активността на Апелативния спецсъд.
Най-вероятно става въпрос за случая " Десислава Иванчева ", поради който Панов постанови инспекция на дейностите на Апелативния спецсъд от Върховен касационен съд.
Проверката беше подредена, откакто при второ искане Иванчева и заместничката ѝ в " Младост " Биляна Петрова да бъдат пуснати под домакински арест, Апелативният спецсъд спря осъществяването на решението, до момента в който се произнесе по тъжба на прокуратурата против решението на първата инстанция двете да бъдат пуснати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР