ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) - Съединените щати оглавяват първата резолюция на

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) - Съединените щати оглавяват първата резолюция на
Коментари Харесай

САЩ оглавяват първата резолюция на ООН относно изкуствения интелект -- целяща да гарантира, че светът има достъп

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) - Съединените щати оглавяват първата резолюция на Организация на обединените нации по отношение на изкуствения разсъдък, ориентирана към гарантиране, че новата технология е „ безвреден, сигурен и благонадежден ” и че всички страни, изключително тези в развиващия се свят, имат еднакъв достъп. маса в полемиките по отношение на AI — и че имат технологията и опциите да се възползват от преимуществата й, в това число разкриване на заболявания, прогнозиране на наводнения и образование на идващото потомство служащи.

Проектът признава бързото ускорение на AI създаване и потребление и акцентира „ неотложността от реализиране на световен консенсус по отношение на безвредни, сигурни и надеждни системи с изкуствен интелект “. Той също по този начин признава, че „ ръководството на системите с изкуствен интелект е разрастваща се област “, ​​която се нуждае от спомагателни полемики по отношение на вероятните подходи за ръководство.

Съединени американски щати Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан сподели, че Съединените щати са се обърнали към Общото заседание, „ с цел да п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР