ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Шефът на хуманитарната служба на ООН

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Шефът на хуманитарната служба на ООН
Коментари Харесай

Ръководителят на хуманитарната служба на ООН нарече Газа „необитаема“ 3 месеца след войната между Израел и Хамас

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Шефът на филантропичната работа на Организация на обединените нации разказа в петък Газа като „ необитаема “ три месеца след войната на Израел с Хамас, предупреждавайки, че гладът се задава и се разпростира злополука за публичното здраве.

В мрачна оценка на опустошителното влияние на военния отговор на Израел на ужасяващите офанзиви на Хамас на 7 октомври, Мартин Грифитс сподели, че 2,3 милиона души в Газа са изправени пред „ ежедневни закани до самото им битие ”, до момента в който светът просто следи.

Той сподели, че десетки хиляди хора, най-вече дами и деца, са били убити или ранени, фамилиите спят навън, до момента в който температурите падат внезапно, а регионите, където на палестинците е казано да се реалокират, са бомбардирани.

p>

„ Хората са изправени пред най-високите равнища на продоволствена неустановеност, регистрирани в миналото (и) гладът е зад ъгъла “, сподели Грифитс. Няколкото отчасти функциониращи лечебни заведения са претрупани и сериозно дефицит на доставки, медицинските заведения са подлож...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР