ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Съветът за сигурност на ООН ще

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Съветът за сигурност на ООН ще
Коментари Харесай

ООН ще гласува резолюция, изискваща прекратяване на огъня в Газа през настоящия свещен за мюсюлманите месец Рамадан

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще гласоподава в понеделник резолюция, изискваща неотложно филантропично преустановяване на огъня в Газа по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан.

Гласуването идва, откакто Русия и Китай постановиха несъгласие на спонсорираната от Съединени американски щати резолюция в петък, която би подкрепила „ неотложно и дълготрайно преустановяване на огъня “ в спора сред Израел и Хамас.

Съединените щати предизвестиха, че резолюцията, която ще бъде гласувана в понеделник сутринта, може да навреди на договарянията за прекъсване на военните дейности от страна на Съединени американски щати, Египет и Катар, което покачва опцията за ново несъгласие, този път от американците.

p>

Резолюцията, препоръчана от 10-те определени членове на съвета, е подкрепена от Русия и Китай и от 22-те страни от арабската група в Организация на обединените нации.

Изявление, оповестено в петък вечерта от арабския Групата прикани всичките 15 членове на съвета „ да работят с единение и неотложност “ и да гласоподават за резолюцията „ за спир...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР