ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Пратеникът на ООН за Либия, Абдулайе

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Пратеникът на ООН за Либия, Абдулайе
Коментари Харесай

Пратеникът на ООН нападна враждуващите партии в Либия и техните чуждестранни поддръжници, след което каза, че е подал оставка

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Пратеникът на Организация на обединените нации за Либия, Абдулайе Батили, атакува враждуващите партии в страната и техните задгранични поддръжници на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във вторник и по-късно удостовери, че е подал оставката си.

Бившият сенегалски министър и посланик на Организация на обединените нации, който заема поста от 18 месеца, сподели, че е направил всичко допустимо, с цел да получи петте ключа политически артисти в Либия, с цел да разрешат противоречивите въпроси по отношение на изборните закони и да образуват единно държавно управление, което да докара страната до дълго отлагани избори.

Но Батили сподели, че опитите му „ са посрещнати с упорита опозиция, неразумни упования и равнодушие към ползите на либийския народ “. И той предизвести, че тези одобрени позиции, подсилени от „ разделения районен и световен пейзаж “, може да тласнат Либия и района към по-нататъшна неустойчивост и неустановеност.

Пратеникът на Организация на обединените нации, явно отчаян, също предизвести, че петролът богатата Либия „ се трансформира в повърхност...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР