ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Общото събрание трябва да гласува в

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Общото събрание трябва да гласува в
Коментари Харесай

ООН ще гласува първата си резолюция за изкуствения интелект, насочена към гарантиране на неговата безопасност

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Общото заседание би трябвало да гласоподава в четвъртък това, което ще бъде първата резолюция на Организация на обединените нации по отношение на изкуствения разсъдък, има за цел да подсигурява, че мощната нова технология е от изгода за всички народи, зачита човешките права и е „ безвредна, сигурна и надеждна “.

Съединените щати, които са спонсори на резолюцията, обявиха, че се надяват международната организация да я одобри с консенсус, което значи, че ще има поддръжката на всичките 193 държави-членки на Организация на обединените нации.

Съединени американски щати. Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан сподели, че в случай че резолюцията бъде призната, това ще бъде „ историческа стъпка напред “ в насърчаването на безвредното потребление на AI.

Резолюцията „ ще съставлява световна поддръжка за базов набор от правила за създаването и потреблението на AI и ще очертае пътя за положително потребление на AI системите, като в същото време ръководи рисковете “, сподели той в изказване за Асошиейтед прес по-рано през март.

Проекторезолюцията има за цел да затво...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР