Обединената левица официално тръгва заедно към изборите. БСП и над

...
Обединената левица официално тръгва заедно към изборите. БСП и над
Коментари Харесай

Обединената левица официално тръгва заедно към изборите

Обединената левица публично потегля дружно към изборите. Българска социалистическа партия и над 20 леви партии ще подпишат съдружно съглашение за взаимно явяване на предварителния избор на 27 октомври, оповестиха от пресцентъра на социалистите.

Това е финалната стъпка на дълъг развой, почнал още през юни месец. Тогава Българска социалистическа партия пое курс на обединяване вътре в партията, както и на доближаване с всички обединения.

Първата крачка към това обединяване беше общото честване на 133-тата годишнина от началото на Организираното социалистическо придвижване на събора на Бузлуджа, както и подписването на послание към българските жители, в което бяха набелязани главните цели пред лявото обединяване.
Малко по-късно стартира работа по обща стратегия за ръководство, която да изведе България от рецесията. Работни групи с представители на всички партии обсъждаха политики в другите браншове.
„ Лявото обединяване стъпва на общата ни визия за това по какъв начин да решим проблемите в страната, а не на машинален общ брой от партии “, съобщи изпълняващият функционалностите ръководител Атанас Зафиров.

„ Заедно сме по-силни и към този момент научихме този урок. Заедно можем да изведем България от рецесията “, изясни ръководителят на парламентарната група Борислав Гуцанов.

Евродепутатът Кристиан Вигенин добави: „ Пътят не беше елементарен, само че имам вяра, че това е единственото вярно решение пред социалистите “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР