Обединената компания ще разполага с приходи на стойност 74 млрд.

...
Обединената компания ще разполага с приходи на стойност 74 млрд.
Коментари Харесай

T-Mobile придобива Sprint за 26.5 млрд. долара

Обединената компания ще разполага с доходи на стойност 74 милиарда $ и към 70 млн. клиенти.

© Dado Ruvic Още по тематиката
Netflix приготвя 1 милиарда $ вложения в Европа

Компанията залага на потвърдена тактика със лични продукции
24 апр 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (24 април)

Десислава Димова е новият ръководещ шеф на New Moment New Ideas Sofia; APRA Porter Novelli завоюва информационното обслужване на пица Domino’s; Комисия за защита на конкуренцията глоби " Музикаутор " с близо 60 хиляди лева поради БНР; Дарина Иванова е новият маркетинг шеф в " Huawei България " ; Knowbox завоюва PR обслужването на Lenovo и други
24 апр 2018 Големите компании в Съединени американски щати, предлагащи мобилни услуги, понижават до три. T-Mobile придобива Sprint за 26.5 милиарда $ в договорка, която ще даде опцията на телекомуникационните оператори да изградят безжична мрежа от ново потомство в Съединени американски щати, догонвайки водачите Verizon Communications и AT&T, оповестява Bloomberg.

Едва 5 месеца откакто фирмите направиха нов несполучлив опит за обединение, сключването на актуалната договорка е неочакван завършек на серия дълги договаряния сред Deutsche Telekom, немският притежател на T-Mobile, и SoftBank Group, която управлява Sprint. Sprint се опита да поеме T-Mobile за пръв път преди повече от три години. Тъй като тогавашното държавно управление на Съединени американски щати изрази угриженост във връзка с конкуренцията, Sprint се отхвърли от плана.

Сделката понижава до три огромните компании, предоставящи мобилни услуги в Съединени американски щати, като се чака това в допълнение да ускори държавните регулации в сектора.

Обединената компания

" Ще имаме влияем върху Америка, ", съобщи Джон Леджър, ръководителят на T-Mobile, който ще заема позицията на основен изпълнителен шеф на новата компания. Конкурентите като AT&T, Verizon и Comcast, съгласно Леджър, ще би трябвало да потърсят отговор на придобиването заради обстоятелството, че главната цел на обединените компании е да заемат водещото място в създаването на 5G мобилната мрежа в Америка, което за момента съставлява прекомерно сериозна инвестиция, с цел да бъдат направени съществени старания в тази тенденция.

Оперирайки под името T-Mobile, обединената компания ще разполага с годишни доходи на стойност 74 милиарда $ и към 70 млн. клиенти. За съпоставяне Verizon, най-големият американски оператор, е отчел доходи за 88 милиарда $ през предходната година и разполага с 211 млн. клиенти, а AT&T, вторият по величина снабдител на мобилни услуги, е осъществил годишни доходи от 71 милиарда $ и има 78 млн. клиенти.

Условията

Сделката прави оценка Sprint на 26.5 милиарда $, като цента на договорката ще бъде платена посредством акции на T-Mobile, обявиха от фирмите в свое изказване. Договорните условия правят оценка всяка акция на Sprint на 0.1025 от акциите на T-Mobile или на към 6.62 $, изчислено върху цената на акциите на T-Mobile от петък. В самото начало на договарянията акциите на T-Mobile се търгуваха доста по-евтино, само че новината за подновяването на договарянията завиши цената им, надлежно увеличавайки цената на придобиването.

Според изискванията на договорката Deutsche Telekom ще има дял от 42% в обединената компания, до момента в който SoftBank ще разполага с 27%. Останалите 31% ще се държат от по-малки акционери. Майк Сиверт от T-Mobile ще заеме поста на президент и основен действен шеф на компанията, а ръководителят на немския телеком Тим Хътджес ще заема същата позиция и в обединеното сдружение. В борда ще компанията ще бъде включен основният изпълнителен шеф на SoftBank Масайоши Сон.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР