Обединена детска многопрофилна болница в София все пак ще има.

...
Обединена детска многопрофилна болница в София все пак ще има.
Коментари Харесай

В София ще има детска многопрофилна болница, реши кабинетът

Обединена детска многопрофилна болница в София въпреки всичко ще има. Това реши на днешното си съвещание Министерския съвет. Тя обаче няма да се намира в държавна болница както беше първичната концепция, а ще бъде построена в двора на Александровска болница като ще бъде завършен стартират през осемдесетте години на предишния век градеж.

Новата детска болница ще довърши пропуснат от Министерството на здравеопазването план от края на предишния век. Строежът е спрян при започване на деведесетте поради неналичието на пари,макар че постройката на плануваната по това време най-голяма детска болница в страната е съвсем построена.

Бойко Борисов, министър -председател: Взехме решение с министър Ананиев, ще му подсигурим нужното финансиране на тази 13-етажна постройка, която е в недодялан градеж, ще трябват към 20 млн., с цел да се довърши.
От здравното ведомство възнамеряват да създадат проучване на спрения градеж през януари.

Според данните на здравното министерство, изоставената постройка на детската болница е в задоволително положително положение и може да бъде довършена за година и половина, което ще коства на страната 20 млн. лв..

Бъдещата педиатрия ще употребява инсталация и съоръжение от останалите детски лечебни заведения в София, които в действителност ще се обединят в новото здравно заведение. Вероятно е да се наложат и корекции на първичния план, който обаче бил доста добър, по думите на здравния министър.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Т я е проектирана по опита на най-хубавата детска болница в света - Шнайдер в Израел и също многопрофилната болница в Дюселдорф, тъй че тя в забележителна степен дава отговор на всички международни условия за такава болница.
Днес държавното управление взе решение и за някогашната държавна болница, в този момент " Лозенец ", която към този момент няма да обслужва властта, а ще премине под шапката на Софийския университет.

Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет: Болница " Лозенец " ще резервира всичките си отделения, това е един образец, че след съществено разискване и консенсус се взима най-хубавото решение.
Отделно държавното управление реши да покрие и част от задълженията на болница " Лозенец " в размер на 23 млн. лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР