Обединена българска банка (ОББ) и Mastercard® дариха безвъзмездно близо 120

...
Обединена българска банка (ОББ) и Mastercard® дариха безвъзмездно близо 120
Коментари Харесай

ОББ и Mastercard® дариха средства на 8 болници в страната

Обединена българска банка (ОББ) и Mastercard® подариха безплатно близо 120 000 лева на8 лечебни заведения в страната за битката с COVID-19 пандемията. Средствата са събрани от две начинания, извършени през месец април, и бяха разпределени сред болнични заведения, ангажирани в лекуването на ковид в Благоевград, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Видин, Русе и Варна.
" В началото на изключителното състояние дружно сMastercard® направихме подаяние от 200 000 лева на Военно-медицинска академия (ВМА) за модернизиране на профилираната лаборатория, в която се правиха огромна част от тестванията на ковид. Като последваща стъпка искахме да помогнем на огромните лечебни заведения в цялата страна, които също одобриха за лекуване огромен брой случаи. Радвам се, че успяхме да съберем забележителна сума, като в същото време увеличихме потреблението на различни цифрови канали, които разрешават пълноценно потребление на банкови и финансови услуги при цялостно съблюдаване на условията за обществена отдалеченост. Така изгодата за обществото е двойна ", разяснява Петър Андронов, основен изпълнителен шеф на ОББ и кънтри управител на KBC Груп в България.
В интервала 1-30 април 2020 година ОББ реши да подари таксите си за левови преводи през мобилното банкиране ОББ Мобайл за да насърчи повече хора да останат по домовете си и да правят съществени банкови интервенции от у дома като опция на визитата в банков клон. Като спомагателна мярка за ограничение на разплащането в брой, което може да бъде причина за разпространяване на ковид, ОББ и Mastercard® оповестиха взаимна самодейност. Отново през целия месец април всяка транзакция, осъществена с карта Mastercard®, издадена от ОББ, добавяше средства към общата сума на дарението.
Общата сума, събрана от двете начинания, е 117 351,65 лева Средствата бяха разпределени поравно сред осем лечебни заведения в осем огромни района на страната – Пловдив, Габрово, Стара Загора, Благоевград, Варна, Бургас, Видин и Русе:
- Клиниката по Инфекциозни заболявания на УМБАЛ " Сухопътни войски. ГЕОРГИ " ЕАД, гр. Пловдив
- МБАЛ " ТОТА ВЕНКОВА ", гр. Габрово
- УМБАЛ " ПРОФ. Д-Р СТОЯН КИРКОВИЧ " АД, гр. Стара Загора
- МБАЛ " БЛАГОЕВГРАД " АД, гр. Благоевград
- Първа и Втора инфекциозна клиника на УМБАЛ " Сухопътни войски. МАРИНА " ЕАД, гр. Варна
- УМБАЛ Бургас, гр. Бургас
- МБАЛ " Сухопътни войски. ПЕТКА: АД, гр. Видин
- МБАЛ " КАНЕВ " АД, гр. Русе
" Приоритет на Mastercard е да способства на локално равнище, да подкрепя и включва застрашени и изолирани групи хора и да оказва влияние в условия на невиждана рецесия, чрез световните си благоприятни условия, технологиите и решенията за отбрана и сигурност на хората. За нас е значимо да дарим и да сме ангажирани дружно – с картодържатели и сътрудници – в рационализация на медицината и отбраната на хората на първа линия, с които всички сме свързани в една система, в една общественост ", добави Ваня Манова, управител на Mastercard® за България, Северна Македония, Албания и Косово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР