ОББ усилено дигитализира продуктите си в услуга на клиентите като

...
ОББ усилено дигитализира продуктите си в услуга на клиентите като
Коментари Харесай

Увеличение на лимит по кредитна карта и изчисление на дължима вноска по кредит са част от новите функционалности в ОББ Мобайл

ОББ интензивно цифровизира продуктите си в услуга на клиентите като им икономисва визити в банков клон.
Ползвателите на ОББ Мобайл са се нараснали с повече от 30% от началото на годината.
Обединена българска банка показа нови функционалности в мобилното банкиране ОББ Мобайл, измежду които увеличение на авансово утвърден предел по кредитна карта за физически лица, кредитен калкулатор, изпращане на противоположна връзка. Увеличаването на предел по кредитна карта става напълно цифровизирано и в действително време през мобилното приложение като не изисква посещаване в клон на банката, а клиентът може незабавно да се възползва от обновените параметри на заема. Всичко се случва в актуализирано меню на мобилното приложение, в което клиентите могат да открият особено предопределени за тях предложения или бързо и комфортно да правят съществени дейни и пасивни банкови интервенции. Другата нова функционалност, която намират в меню Заявки, Кредитен калкулатор, им дава опция да изчислят дължима вноска по посочена от тях сума на заем. Изборът на период и сума комфортно се трансформират с напредване на слайдер на екрана, като е допустимо и ръчно въвеждане.
Сред новите улеснения са още опцията да се сканира цялостен документ, стига той да е в PDF формат. Клиентът може да показа документа с ОББ Мобайл, да сканира IBAN, сума и съображение и сканираната информация да послужи за осъществяването на левов превод. Изпращането на противоположна връзка към ОББ Мобайл също е добавено в облекчение на потребителите. Чрез известие към ОББ през ОББ Мобайл те могат да изпращат своите отзиви и рекомендации със наличие до 4000 признака. В мобилното приложение връзката с Контактен център е изведена на по-видно и комфортно за достъпване място, в меню Повече.
Близо 20% от употребяващите мобилно банкиране споделят, че го употребяват всекидневно, а ползвателите на ОББ Мобайл са се нараснали с повече от 30% от началото на годината. „ Зад статистиката прозира ясната наклонност потребителите да търсят и употребяват услуги напълно онлайн и в придвижване. Затова взехме решение освен да следим трендовете, само че и да ги поведем. Предстоят и други нововъведения в мобилното банкиране ОББ Мобайл до края на годината, които да създадат потребителското прекарване допустимо напълно цифрово за съществени банкови интервенции “, показа Петър Андронов, основен изпълнителен шеф на ОББ. „ Проучваният ни демонстрират, че 59% от ползващите мобилно банкиране заплащат битовите си сметки през него, а близо половината вършат преводи по сметки и заплащат налози през мобилното си устройство. Вярваме, че мобилното банкиране има доста по-голям неразгърнат капацитет за напълно цифрови дейни интервенции, стига да се дадат такива благоприятни условия на потребителите. Само по този начин банките ще продължат да бъдат конкурентни и настоящи измежду бързо-дигитализиращите се услуги от всякакво естество “, добави още той.
ОББ Мобайл е профилирано приложение за мобилни телефони или таблети, предопределено за осъществяване на съществени банкови интервенции от физически лица или компании, както и за приемане на обща банкова информация. В началото на април ОББ разгласи за пръв път в България потреблението на новата функционалност в мобилно банкиране – мултибанкинг. Иновацията разрешава на клиентите на банката да наблюдават информацията за свои сметки, разполагаема наличност, придвижване и елементи по преводи в още четири други банки. Необходимо изискване при прибавянето на нова сметка е тя да има IBAN номер и да е налична онлайн. През май ОББ Мобайл беше оповестено за „ Продукт на годината “ в категория „ Мобилни банкови услуги “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР