ОББ и КВС Банк България – и двете част от

...
ОББ и КВС Банк България – и двете част от
Коментари Харесай

ОББ и КВС Банк България намаляват таксите за електронни преводи за физически лица

ОББ и КВС Банк България – и двете част от белгийската КВС Груп, понижават таксите за осъществявани преводи през цифровите канали – онлайн и мобилно банкиране. От 24-и януари 2023 година клиентите – физически лица, ще заплащат 10% по-ниски такси за интервал от една година.

Намалението влиза в действие след 24.01.2023 и важи за таксите за междубанкови преводи в лв. и евро (през БИСЕРА и SEPA), както и за всички вътрешнобанкови преводи в ОББ и КВС Банк, осъществени от физически лица през мобилното или онлайн банкиране на двете банки.



Преводите, осъществявани посредством цифровите канали, са една от най-масово употребените банкови услуги от физически лица през последните години. Около 98% от преводите осъществявани от физически лица в КВС Банк България и 93% от тези в ОББ са през електронните канали.

" Повече от година непрекъснато приказваме за инфлация и скок на цените, само че в този момент действително поддържаме клиентите си, като понижаваме цените за една от най-ползваните банкови услуги – цифровите парични прехвърляния за физически лица ", разяснява Татяна Иванова, изпълнителен шеф на ОББ с сектор цифрови канали, данни и интервенции. " По този метод освен облекчаваме нашите клиенти, само че и ще ги подтикваме да употребяват електронните канали за банкиране, които са сигурни, доста по-евтини, пестят време и щадят околната среда. Усилията ни са непрекъснати в тази посока, което е видно от обстоятелството, че ОББ е водач по цифровизация за България към 2022 година съгласно изследване на Deloitte за зрелостта на световното цифрово банкиране. "  допълва тя.

Освен електронните заплащания, които са с по-ниски такси, клиентите на ОББ и КВС Банк България могат да заплащат в цифровите канали и битовите си сметки, без да им бъдат удържани такси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР