Обърнал съм се към Съда по правата на човека заради

...
Обърнал съм се към Съда по правата на човека заради
Коментари Харесай

Иво Прокопиев: Каолин е обратното на това, което е Полимери на Баневи

Обърнал съм се към Съда по правата на индивида поради дейностите на Комисията за лишаване на имуществото, заяви съиздателят на "Дневник " и "Капитал " Иво Прокопиев по bTV.
Той съди България в Страсбург за дейностите против него на КПКОНПИ, която преди година запорира акции на предприемача, само че и до през днешния ден делото не стига до съд, с цел да може да се отбрани. Жалбата в Страсбург към този момент е минала теста за допустимост и делото ще се гледа, посочи Прокопиев.
Прокурорската инспекция за договорката с „ Каолин “, която беше огласена предходната седмица, не е включена в желае му, тъй като е нова. По думите му обвиняването против него за пране на пари е неуместно и в никакъв случай няма да бъде импортирано в съда.
„ Виждате какво се случва с обвиняването за EVN – четири пъти съдът го връща, тъй като не може да разбере каква е причинноследствената връзка сред това, което се твърди от прокуратурата, и хората, които са обвинени”, уточни като образец Прокопиев.
По думите му е доста значимо мътната вода в приватизацията да се отдели от чистата. Според Прокопиев „ Каолин” е противоположното на това, което се случва в „ Полимери”.
„ Каолин “ е работещо дружество, благосъстоятелност сега на световноизвестна компания и от едно банкрутирало преди време дружество в този момент е в основата на цялостен керамичен клъстер с доста директни и косвени резултати върху икономиката”, съобщи той.
Прокопиев счита, че разгласяването на повдигането на обвиняването на прокуратурата е направено преднамерено в този момент, като съответна причина е последният брой на издавания от него вестник „ Капитал “ с материали за така наречен „ дупка на Гергов “ във Варна и други.
„ Съвпадението с акциите против Баневи са преднамерено издирван резултат – да съберат двата сюжета дружно. Това, което излиза над чертата обаче, е тоталната, груба и противозаконна офанзива против всички самостоятелни медии в България. Това което се случва на мен, не е казус, има преследвания против издателите на вестник „ Сега” и „ Клуб Z”. Нека за тези следствия, свързани с медиите, да бъде притеглен интернационален прокурор или най-малко интернационалните наблюдаващи, прикани Иво Прокопиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР