Объркването е огромно. Никой вече не разбира какво става в

...
Объркването е огромно. Никой вече не разбира какво става в
Коментари Харесай

Антонио Таяни: Никой вече не разбира какво става в Лондон

„ Объркването е голямо. Никой към този момент не схваща какво става в Лондон ”. Това сподели извънредно за bTV ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни. Така той отговори на въпроса докога може да продължи играта на нерви към Brexit.

„ Те би трябвало да решат какво ще вършат. Готови сме да беседваме, само че не да променяме съглашението. Сега би трябвало да вървим напред, без да променяме наличието му. Да вземат решение какво желаят. Вече хаосът става неосъществим с неналичието на договорка ”, разяснява Таяни.

„ Излизат без съглашение – това ли желаят? Те да вземат решение ”, добави той.

След като във вторник английските депутати за повторно отхвърлиха договорката на премиера Тереза Мей с Европейския съюз, през днешния ден ще гласоподават за Brexit без договорка.

Най-важното в този момент е да се лимитират вредите, разяснява в Страсбург заместник-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс.

„ Наш дълг е въз основата на вота на английския народ да работим за Brexit, който ще нанесе допустимо минимум вреди. Позицията ни няма да се промени. Днес ние сме в ръцете на английската политическа система. Те би трябвало да ни кажат къде желаят да отидем ”, съобщи той.

Още нощес основният договарящ от страна на Европейски Съюз – Мишел Барние, реагира известие: „ Безизходицата може да бъде решена единствено от Англия ”.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск пък внезапно се е нараснал рискът от брекзит без договорка.

Оттук нататък е допустима пролонгация, само че единствено при ясно аргументирано искане от страна на Англия. Решението за това може да се вземе единствено единомислещо от страните-членки, евентуално след 8 дни в Брюксел на Европейски съвет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР