Объркване настана при постъпване на новите оферти в процедурата за

...
Объркване настана при постъпване на новите оферти в процедурата за
Коментари Харесай

Фаворитите да закупят Манчестър Юнайтед получиха отсрочка за новите оферти

Объркване настана при постъпване на новите предложения в процедурата за продажбата на " Манчестър Юнайтед ", съобщи Би Би Си. Първоначално се смяташе, че сър Джим Ратклиф и катарският шейх Ясим са подали предложения нощес до 21 часа английско време (23 ч. българско). 

Тръгнаха и спекулации, че те са в порядъка на 4,5-5 милиарда паунда - при желани най-малко 6 милиарда от семейство Глейзър. След това се оказа, че това на процедура не се е случило, те били поискали и получили пролонгация за идващите 48 часа от щатската банка, занимаваща се със договорката.

Спекулира се, шейх Ясим е подал оферта в точния момент, само че разбирайки, че срокът е продължен, той я оттеглил и оповестил, че ще внесе нова.

Сър Джим Ратклиф и шейх Ясим бин Хамад ал Тани, началник на Qatar Islamic Bank и наследник на някогашен министър-председател на Катар, са претендентите, считани за любимци след първия кръг. Същевременно се твърди, че са постъпили може би 8-9 други оферти. Точни суми не се оповестяват.

Семейство Глейзър закупи Юнайтед за 750 милиона паунда през 2005 година, като вкара клуба и в дълг, който в този момент е към 500 милиона паунда. През предходната година, при митинги поради спорното си ръководство, американските предприемачи оповестиха, че търсят " стратегически други възможности ", които биха могли да включват продажба.

Ратклиф, който твърди, че е обожател " алените дяволи ", направи несполучлива оферта за закупуването на " Челси през 2022 година Той посети " Олд Трафорд " през предходната седмица. Ден преди него имаше и катарска делегация, която няколко часа води диалози с оперативното управление на " Юнайтед ". Те бяха избрани като " положителни и оптимистични ".

Ратклиф показа обстоен проект за ръководството и развиването на клуба, само че съобщи, че няма да " дава глупави пари " за 20-кратните първенци на Англия, очевидно намеквайки, че 6-8 милиарда са доста пари.

Евентуалната договорка за " Манчестър Юнайтед " може да се трансформира в рекордна за състезателен клуб в историята. Стандартът в този момент се държи от тима по американски футбол " Денвър Бронкос ", продаден за 3,71 милиарда паунда.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР