Объединените нации казват, че девет служители на UNRWA, нейната агенция

...
Объединените нации казват, че девет служители на UNRWA, нейната агенция
Коментари Харесай

ООН казва, че девет служители „може да са участвали“ в атаката на Хамас на 7 октомври

Объединените народи споделят, че девет чиновници на UNRWA, нейната организация за палестински бежанци, „ може да са взели участие “ в офанзивата на 7 октомври против Южен Израел от Хамас, добавяйки, че са били уволнени.

„ Разполагаме с задоволително информация, с цел да предприемем дейностите, които подхващаме – което ще рече прекратяването на тези девет лица “, сподели представителят на Организация на обединените нации Фархан Хак в понеделник.

Хак сподели, че Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци (UNRWA) ще би трябвало да оцени всички спомагателни стъпки, с цел да „ удостовери изцяло “.

Хак приказва, откакто Службата на Организация на обединените нации за службите за вътрешен контрол (OIOS) завърши следствието си на обвиняванията по-рано тази година от Израел, че общо 19 чиновници на UNRWA са взели участие в офанзивата.

„ OIOS направи констатации във връзка с всеки от 19-те чиновници на UNRWA, за които се твърди, че са взели участие в офанзивите “, сподели Хак.

„ В един случай OIOS не получи доказателства в поддръжка на обвиняванията за у...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР