Обадиха ми се от групата на "Венецуелците в България", за

...
Обадиха ми се от групата на "Венецуелците в България", за
Коментари Харесай

Българин, живял и работил 28 г. във Венецуела: В момента хората умират, защото лекарите нямат дори спринцовки

Обадиха ми се от групата на "Венецуелците в България ", с цел да ме осведомят за изявленията на Къдринка Къдринова. В това изявление нямаше една вярна дума. Тя твърди, че никой не напускал Венецуела, само че това е цялостна неистина. Милиони напущат страната. Аз преподвам там 28 години, нито един мой възпитаник не е останал там. Всички избягаха. На всеки ъгъл в Колумбия към този момент има венецуелци. Всички задгранични компании също напуснаха. Инфлацията е голяма

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ известният български балетист Румен Рашев, живял и работил 28 години във Венецуела. "Николас Мадуро е противозаконен президент. Той не е венецуелец, а колумбиец и това е първата причина, заради която той няма право да заема този пост. Втората е, че последните избори бяха тотално фалшифицирани. Хората там се пробват безусловно да оживеят. Няма никаква храна, намя никава медицина, пази се ред по 24 часа за самун, ориз, брашно, захар, в случай че изобщо има. В магазините не можеш да си купиш нищо свободно. Минималната заплата е 18 000 боливара, а един кг картофи коства 5 000 ", даде образец Рашев.

"Хората живееха доста по-хубаво преди Уго Чавес. Животът беше доста по-скоен. Сега няма независимост на словото - затварят се вестници, радиа, малките екрани. В културата също е доста тежко. Закриват се театри, балети, кина, тъй като страната няма средства. Корупцията е голяма. Не можете да си визиите за каква корупция става въпрос ", разкри известният балетист.

"Пълна неистина е, че образованието във Венецуела е гратис. Не поисквам на никого да попадне в безплатното обучение на Венецуела. В опазването на здравето е същата работа. Хората умират, тъй като лекарите нямат спринцовки. Единствено Съединени американски щати си заплащат петрола от Венецуела. Чавес и Мадуро подаряват петрола на Куба и другите карибски острови, които след това ги поддържат ", добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР