Обадих се на директора на СДВР Любомир Николов точно ден

...
Обадих се на директора на СДВР Любомир Николов точно ден
Коментари Харесай

Васил Терзиев се оплака - не бил предупреден, че протестът срещу БФС ще ескалира

Обадих се на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов тъкмо ден преди митинга, с цел да знам какви съответни дейности ще подхващат, с цел да не ескалират дейностите на протестиращите . Не ми бе споделена информация, че се чака нещата да ескалират. Нито от Столична дирекция на вътрешните работи, нито от ДАНС има постъпила каквато и да била информация, с цел да спрем въпросния развой ".

Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на чуване в за следствие на проявеното принуждение по време на, извършени на 16 ноември предходната година.

Терзиев изясни, че на идващия ден в деня на митинга нещата са почнали да ескалират. Малко откакто протестиращите се събират и стигат до постройката на БФС стартират със запалването на автомобила и деянията на вълнения. Отидох на място и като дойдох отидох с Любомир Николов, шефа на Столична дирекция на вътрешните работи и Красимир Димитров, шефа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община, до мястото и към този момент беше стартирано разпръскването на групите.

Говорех с жители там където им споделих да стачкуват, само че да не разрушават имуществото на общината и всичко да протече по кротичък метод. Докато бях на място нямаше принуждение от страна на органите на реда, нито от страна а протестиращите . Час по-късно се върнах в Общината и на идващия ден разбрах, че жители са били бити след моето овакантяване, описа кметът на София.

Терзиев акцентира, че по-късно са създали всичко, с цел да се почисти града след мероприятията.
 Викат и кмета на София да дава отговор за кървавия митинг против БФС
Викат и кмета на София да дава отговор за кървавия митинг против БФС

Столичната община неведнъж предупреждавала Министерство на вътрешните работи, че митингът ще ескалира
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР