ОАЕ са били против решението за намаляване на добива на

...
ОАЕ са били против решението за намаляване на добива на
Коментари Харесай

Обединените арабски емирства обмислят да напуснат ОПЕК

ОАЕ са били срещу решението за понижаване на добива на нефт

Обединените арабски емирства (ОАЕ) обмислят да изоставен Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), заяви в петък " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на неназовани представители на Емирството, съобщи.

Според източниците на финансово издание ОАЕ са били срещу решението във формата " ОПЕК + " от октомври 2022 година за понижаване на добива на нефт и вместо това са желали да се усили производството и картелът да се съобрази апелите по това време от страна на Съединени американски щати.

Оттогава ОАЕ са се опитвали да получат утвърждение от другите производители на нефт, участващи в ОПЕК, за по-голям рандеман.

Сблъсъкът по отношение на производството на нефт е част от разширяващ се раздор сред ОАЕ и Саудитска Арабия, изключително във връзка с войната в Йемен, съгласно финансовото издание.

ОАЕ подписаха съглашение за сигурност с подкрепяното от Рияд йеменско държавно управление в края на 2022 година и се стремят да усилят военното си въздействие в района, като се твърди, че Саудитска Арабия се опълчва на сходен ход.

Петролните фючърси поевтиняха след информацията на " Уолстрийт джърнъл ", че ОАЕ обмислят да изоставен ОПЕК.

Към 16.30 часа българско време петролът вид Брент поевтинява с 1,55% към 83,40 $ за барел, а фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI - с 1,6% малко под 77,00 $ за барел, като за малко и двата вида петролни фючърси паднаха за малко с към и над 2 на 100.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР