ОАЕ опитва да се разграничи от ударите, които САЩ нанася

...
ОАЕ опитва да се разграничи от ударите, които САЩ нанася
Коментари Харесай

ОАЕ се оказа основната военна база на САЩ срещу хутите

ОАЕ пробва да се разграничи от ударите, които Съединени американски щати нанася на хутите, поради риска да си навлече гнева на Иран, който постоянно е бил основна опасност за сигурността на Емирството.

Въздушната база Ал-Дафра в Абу Даби е хазаин на към 2000 американски бойци.

Емирството е ключов протекторат на Съединени американски щати в района и самото му битие на такова място зависи от военната отбрана на американците от Иран.

Американски бойци там изстреляха ракети-прехващачи Patriot в отговор на офанзивите на хутите предишния месец.

Това е първият път, когато американски войски изстреляха ракети Пейтриът, от битка след водената от Съединени американски щати инвазия в Ирак през 2003 година

Съединени американски щати от дълго време разполагат хиляди бойци в уреди в ОАЕ, Кувейт, Оман, Катар и другаде в Близкия изток, а ролята на арабските страни в поддръжка на военните действия на Съединени американски щати е подложена на засилено внимание след избухналата война сред Израел и Хамас през октомври.

Конфликтът опълчи ползите на арабските държавни управления да смекчат гнева на своите жители към Израел против желанието им да оказват помощ на Вашингтон да отблъсне подкрепяните от Иран офанзиви.

Ограниченията върху дейностите на Съединени американски щати на тяхна територия отразяват арабските калкулации за това какъв брой подкрепящи могат да бъдат те - без да ядосват Иран, написа Политико.

Новината, че някои страни желаят да лимитират достъпа за американски удари от тяхна територия, се основава на информация от американски чиновник, асистент от Конгреса и двама западни чиновници, на всички от които е предоставена анонимност, с цел да обсъдят сензитивен въпрос за сигурността.

На фона на възходящия брой цивилни жертви в Газа, няколко арабски страни, изключително тези, които „ се пробват да разведрят напрежението с Иран “, „ лимитират от ден на ден “ Съединени американски щати и сътрудниците да организират интервенции за самозащита от тяхна територия, съгласно американския чиновник. Това включва ограничавания върху ответните удари против офанзиви в Ирак, Сирия и Червено море, сподели служителят.

През последните седмици президентът Джо Байдън подреди голям брой ответни въздушни и ракетни удари, някои взаимно със съдружниците на Съединени американски щати, против подкрепяните от Иран закани в Близкия изток.

Подкрепяните от Иран милиции са атакували американски войски в Ирак, Сирия и Йордания, употребявайки композиция от дронове, ракети и ракети 170 пъти от октомври, убивайки трима американски военнослужещи и ранявайки десетки други. Междувременно бунтовниците хути в Йемен са подхванали 46 офанзиви против корабоплаването в Червено море и Аденския залив от началото на акцията на 19 ноември.

Някои арабски страни лимитират достъпа до бази и полети за активите, участващи в тези ответни удари, сподели служителят. Не е ясно какъв брой страни подхващат това деяние.

Причината, заради която ОАЕ вършат това в частност, съгласно един от западните чиновници, е, че „ те не желаят да наподобяват като че ли са срещу Иран и не желаят да наподобяват прекомерно покрай Запада и Израел за публичното мнение аргументи. ” През последните години ОАЕ също показаха опасения по отношение на възходящите офанзиви от хусите в Йемен. Бунтовническата група към този момент е изстрелвала ракети в ОАЕ.

Представител на посолството на ОАЕ отхвърли да разяснява тази история.

Говорителят на Пентагона генерал-майор Пат Райдър сподели, че американската войска има „ способността да насочи спомагателни средства към района, с цел да поддържа районните старания за въздържане и да даде варианти за необятен набор от непредвидени обстановки “, когато е належащо.

Но скоро след октомврийския удар Пентагонът спря обществено да разкрива доста от видовете самолети, употребявани в следващи ответни интервенции против ирански подставени лица.

Междувременно ударите против хутите от януари се нанасят от изтребители F/A-18 на Военноморски сили на Съединени американски щати от близкия самолетоносач USS Dwight D. Eisenhower, който е в интернационалните води.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР