О, за онези дни, когато можехте да помолите всеки италиански

...
О, за онези дни, когато можехте да помолите всеки италиански
Коментари Харесай

Супа от боб, шунка и моркови — рецепта на Джеръми Лий

О, за тези дни, когато можехте да помолите всеки италиански деликатесен магазин в Сохо за край шунка, или в случай че звездите се изравнят, цяла кост от прошуто, толкоз превъзходен за задушаване с фасул. Ако към момента има такива лакомства под щанда в обращение, те са грижливо защитавани секрети, за които даже шепот не доближава по улиците.

Сега, когато мислите ми се насочат към приготвянето на изобилна фасул супа, тя е с пушена шунка, може би по-разпознаваема като свински джолан. Най-често се среща в месарски магазин, той е на ниска цена и жизненоважна съставна част в шотландската кухня. Може да се купи и неопушено, в случай че готвачът избира.

Скакателната шунка е прелестно нещо. След като се свари, се подвига от тигана, слага се върху паница да изстине и се обира от месото. Вкусно е в сандвичи, поръсени с горчица, или просто върнато в тигана. Бобът, подготвен със скакателна става, е богат, лют и лек и изисква единствено прибавянето на голям брой зеленчуци. Напоена със зехтин и билки (не ги добавяйте до последния...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР