О тстраняването на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло

...
О тстраняването на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло
Коментари Харесай

Христо Терзийски: Отстраняването на Ивайло Иванов е незаконно

О тстраняването на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов опонира на Закона за Министерство на вътрешните работи. Това написа в обществената мрежа "Фейсбук " някогашният вътрешен министър Христо Терзийски.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи бе отхвърлен с декрет на президента Румен Радев и по предложение на Министерския съвет. Правителственото решение бе признато неприсъствено.

"Правомощията на основния секретар на Министерството на вътрешните работи - основен комисар Ивайло Стефанов Иванов, се предлага да бъдат прекъснати по отношение на нарушаване на съществени правила за работа в Министерство на вътрешните работи, изразяващо се в неуважение и негарантиране на правата и свободите на жителите и тяхното достолепие, както и в липса на обективност и безпристрастност, с което е уязвил престижа на Министерство на вътрешните работи както пред чиновниците на Министерство на вътрешните работи, по този начин и пред обществото ".

Това се показва в претекстовете към предлагането на служебното държавно управление за освобождението му, оповестени в осведомителната система за правна информация на Министерския съвет,

"Не желаех да разясня дейностите на своя длъжностен правоприемник в Министерство на вътрешните работи, преди да е имал задоволително време, с цел да може да се оцени обективно работата му, само че когато, по негово предложение, служебното държавно управление жестоко нарушава Закона за Министерство на вътрешните работи, и то още в първия ден, няма по какъв начин да не отвръщам.

Законът доста ясно разграничава политическото от професионалното управление на министерството. Затова и изчерпателно регламентира хипотезите, при които могат да се прекратят пълномощията на Главния секретар на Министерството на вътрешните работи. В Решението си за отстраняването на Главен комисар Ивайло Иванов, служебното държавно управление, защото няма по какъв начин да откри друго съображение, се базира на член 36, алинея 6, т. 6 - "тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и при дейности, които накърняват престижа на министерството ", написа Терзийски.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР