О ткриха оловен печат на княз Борис-Михаил в Северозападната част

...
О ткриха оловен печат на княз Борис-Михаил в Северозападната част
Коментари Харесай

Откриха оловен печат на княз Борис-Михаил в Плиска

О ткриха оловен щемпел на княз Борис-Михаил в Северозападната част на Външния град на Плиска, оповестиха през днешния ден от Националния исторически музей /НИМ/.

Откритието е направено от екип с началник доцент доктор Константин Константинов - учител в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски " и представители на музея, проучващи обект с номер 41 в остарялата българска столица.

Печатът е открит при изследването на бранш, западно от входа на черква, върху ходово равнище, настлано със строителна керамика и плочести камъни.

Откритието му е огромен късмет за археолозите, защото постройката е била напусната проведено и всички материали са били изнесени още през Средновековието.

"Твърде евентуално е това да е бил домът на благородник, обвързван с владетелското семейство и напускането да е станало при преместването на столицата от Плиска в Преслав ", означават от Националния исторически музей.

Обектът съставлява огромен архитектурен комплекс от 10-11 век, от вида на така наречен "крайградски столични имения ". С особеностите на своята архитектура и най-много с откритите в него многочислени и разнородни по предопределение археологически материали, той се явява един от най-големите индустриални структури в тази част на Плиска.



По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Съобщение във фабриката: - Уважаеми колежки, в случай че сте пристигнали на работа с прекомерно необятни облекла, пазете се от работещите механизми! Ако сте пристигнали с твърде… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниТестовете на Ookla демонстрират най-висока медианна скорост в над 75 обитаеми местаГраждани са възмутени по какъв начин човек с такива умствени увреждания може да бъде позволен да образова децаЗдравословното хранене е значимо, само че още по-важно е то да бъде в композиция с движениеРуският президент прелетя с хеликоптер над обгорения район към ЧелябинскТой е престъпно проявен и осъжданПредставители на бизнеса се срещнаха с премиера Стефан ЯневОтговорът, колкото и банално да звучи, е, с доста париВ писмото до президента се показва, че досега няма и никакви ограничения в поддръжка на бизнеситеСмъртта му е настъпила след голям брой удари в главатаМоже да се чака самичък наблюдаващ да забележи към 90 метеора за час по време на максимумаПоклонението се състоя в столичния храм " Света София " По-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия обявиха, че няма да поддържат държавно управление на Има Такъв Народ с Петър Илиев в негоНедоволството на медиците е ориентирано най-много против разпределението на средства за COVID-19Изберете своя любимец на уеб страницата на https://greatmonday.bgИванов: Този състав на министерски съвет е най-слабият, който в миналото е предаван

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР